1. Anasayfa
  2. Haber
  3. Facebook’taki Sahte Honda Civic Çekilişiyle İlgili Honda’dan Açıklama!

Facebook’taki Sahte Honda Civic Çekilişiyle İlgili Honda’dan Açıklama!

Facebook’ta yeni bir dolandırıcılık olayı patlak verdi.

Abone Ol google-news

Honda Mayıs 2024 Fiyat Listesi: 2024 Honda Fiyatları

Facebook’taki Sahte Honda Civic Çekilişiyle İlgili Honda’dan Açıklama!

Bir Facebook sayfası, yaptığı paylaşımlarda Honda’nın ufak tefek hasarları nedeniyle satamadığı 300 adet Civic’i çekilişle dağıtacağı iddiasında bulundu.

Honda ile herhangi bir resmi bağı olmayan sayfanın yaptığı paylaşımlara inanan 120 binin üzerinde kullanıcı olduğu görülüyor.

Facebook'taki Sahte Honda Civic Çekilişiyle İlgili Honda Türkiye'den Açıklama

Sahte çekiliş düzenleyen sayfanın paylaşımı şu şekilde: “Küçük çizikler ve küçük hasar nedeniyle satılamayan 300 Araba Civic Araba bağışlayacağımızı duyurmaktan mutluluk duyuyoruz, tüm Arabalar iyi durumda, bu yüzden “Bitti” yazan birine rastgele göndereceğiz.

Facebook'taki Sahte Honda Civic Çekilişiyle İlgili Honda'dan Açıklama

Sahte çekiliş düzenleyen sayfa, 29 Haziran 2022 tarihinde kurulduğunda ilk olarak Walmart Fans ismine sahip olduğu daha sonra 8 Aralık 2022’de isim değişikliği (Honda Civic, Club) yaptığı görülüyor. Ayrıca sayfayı yönetenlerin ülkeleri arasında Endonezya bulunuyor.

Kullanıcılara çekiliş ya da hediye gibi belli bir vaat sunularak kullanıcıların kişisel bilgileri ele geçirilmeye çalışılıyor.

Facebook'taki Sahte Honda Civic Çekilişiyle İlgili Honda Türkiye'den Açıklama

İnternette yayımlanan doğruluğu şüpheli içeriklerin doğruluğunu, açık kaynaklara dayandırarak analiz eden doğrulama platformu teyit.org konu hakkında yaptığı açıklamasında şu ifadelere yer veriliyor: “Teyit’in bilgi almak için ulaştığı Honda Türkiye yetkileri de bahsi geçen sayfanın Honda Türkiye ile resmi bir bağlantısı olmadığını ve böyle bir çekilişin bulunmadığını söyledi.

Kaynak: teyit.org

450 - 500 Bin TL ile Alınabilecek İkinci El Arabalar
  • Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir