1. Anasayfa
  2. Haber
  3. FCA ile PSA Birleşmesine Avrupa Birliği, Onay Verdi

FCA ile PSA Birleşmesine Avrupa Birliği, Onay Verdi

Yapılan açıklamada 2 firmanın Avrupa’da büyük ölçekli üretim yaptıkları, dünyanın 4’üncü büyük otomobil grubu “Stellantis”in kurulacağı aktarıldı.

Abone Ol google-news

CATL’ın 10 Dakikada 600 km Menzil Sunan Bataryası

FCA ile PSA Birleşmesine Avrupa Birliği, Onay Verdi

FCA ile PSA Birleşmesine Avrupa Birliği, Onay Verdi! Avrupa Birliği (AB), Fiat Chrysler Automobiles (FCA) ile Peugeot ve Citroen markalarının bağlı bulunduğu PSA’nın birleşmesine onay verdi.

AB Komisyonu’ndan yapılan açıklamada, otomotiv sektöründe faaliyet gösteren ABD ve İtalyan ortaklığındaki FCA ile Fransız PSA’nın birleşme teklifine yönelik rekabet soruşturmasının tamamlandığı bildirildi. Yapılan açıklamada 2 firmanın Avrupa’da büyük ölçekli üretim yaptıkları, birleşme sonrasında dünyanın 4’üncü büyük otomobil grubu “Stellantis”in kurulacağı aktarıldı.

Firmalar Taahhütte Bulundu

Açıklamada, özellikle hafif ticari araçlarda bu grupların Avrupa piyasalarında lider konumlarda olduğu hatırlatılarak, birleşmeye onay için firmaların Toyota için tesislerinde hafif ticari araç üretimini sürdürme, araç bakım ve tamir ağlarını rakiplerinin araçlarına açma taahhüdünde bulunduğu kaydedildi. Söz konusu taahhütlerin yerine getirilmesi ile Avrupa piyasalarında rekabetin sağlanacağına işaret edilen açıklamada, satın almanın rekabete olumsuz etkisinin olmayacağı yönünde karar alındığı belirtildi. FCA ve PSA grupları, geçen yıl aralık ayında yüzde 50-50 ortaklıkta birleşmek için anlaşmıştı.

Rekabete AB Komisyonu Denetimi

Avrupa’da faaliyet gösteren büyük ölçekli şirketlerin birleşmeleri veya satın almalarını denetlemek AB Komisyonu’nun yetkileri arasında bulunuyor. AB Komisyonu, bu inceleme ve soruşturmalarda rekabete aykırı bir durum olup olmadığını değerlendiriyor. Rekabete zarar verecek durumların tespit edilmesi halinde Komisyon, birleşmeleri engelleyebiliyor.

200 Bin TL’nin Altında Olan Sıfır Otomobil Modelleri ve Fiyatları

Ford, Alıcılarına PlayStation 5 Hediye Edecek

Rusya’da 4 Silindirli 3 Motoru Birleştirip V12 Motor Yaptılar

450 - 500 Bin TL ile Alınabilecek İkinci El Arabalar
  • Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir