1. Anasayfa
  2. Ferrari
  3. Ferrari SF90 XX Stradale, Fiorano Pist Rekorunu Kırdı

Ferrari SF90 XX Stradale, Fiorano Pist Rekorunu Kırdı

Fiorano Pisti’nde gerçekleştirilen testlerde elde ettiği etkileyici bir başarıyla, SF90 XX Stradale, 1’17.309 süreyle en hızlı yol otomobili unvanını kazandı.

Abone Ol google-news

CATL’ın 10 Dakikada 600 km Menzil Sunan Bataryası

Ferrari SF90 XX Stradale

Ferrari SF90 XX Stradale, Fiorano Pist Rekorunu Kırdı

Ferrari, XX programı çerçevesinde geliştirdiği SF90 XX Stradale modeli ile Fiorano Pisti’nde unutulmaz bir rekora imza attı. Dünya tanıtımı kısa bir süre önce yapılan bu özel otomobil, 1’17.309 süresiyle en hızlı yol otomobili unvanını elde etti ve pistin rekorlarını alt üst etti.

830 Beygirlik Özel Tasarım Ferrari 812 Competizione Tanıtıldı

Ferrari SF90 XX Stradale, SF90 Stradale alt yapısına dayanarak geliştirildi ve etkileyici 1030 beygir gücüne sahip. Ferrari ürün geliştirme test pilotu ve mühendisi Raffaele de Simone’nin yönetiminde, pist odaklı karbon fiber jantlar ve Michelin Cup2R lastiklerle donatılan bu özel otomobil, 2997 metre uzunluğundaki Fiorano Pisti’nde enfes bir performans sergileyerek en hızlı yol otomobili unvanını elde etti. Ayrıca, aynı karbon fiber jant ve lastik opsiyonlarına sahip olan ‘Assetto Fiorano’ donanımlı SF90 Stradale’e göre 1,4 saniye daha iyi bir süre elde etti.

Rekor, SF90 XX Stradale’nin Ekim 2023’teki basın lansmanındaki test sürüşleri sırasında kaydedildi. Süre ve sürüş verileri, tarafsız bir motorsporları ajansı tarafından bağımsız olarak kaydedildi ve onaylandı. Ferrari, bu olağanüstü başarıyı 15 Aralık’tan itibaren Maranello’daki Ferrari Müzesi’nde özel bir sergi alanında detaylarıyla birlikte sergileyecek.

400 Bin TL’ye Alınabilecek Arabalar

Ferrari SF90 XX Stradale

Ferrari SF90 XX Stradale

Ferrari SF90 XX Stradale

Ferrari SF90 XX Stradale

450 - 500 Bin TL ile Alınabilecek İkinci El Arabalar
  • Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir