1. Anasayfa
  2. Haber
  3. ABD, Ford’a Türkiye’den Yasa Dışı İthal Ettiği Araçlar Nedeniyle Rekor Ceza Kesti!

ABD, Ford’a Türkiye’den Yasa Dışı İthal Ettiği Araçlar Nedeniyle Rekor Ceza Kesti!

ABD’de mahkeme ile anlaşan Ford, Türkiye’den yasa dışı motorlu araç ithal ettiği için 365 milyon dolar ödemeyi kabul etti.

Abone Ol google-news

Türkiye’de En Çok Satılan Lüks Otomobiller Açıklandı!

Ford, Yasa Dışı Araç İthalatı Davasında Rekor Ceza Aldı!

Ford, Türkiye’den ithal edilen Transit Connect araçlarını yanlış sınıflandırarak federal gümrük vergisi yasalarını ihlal ettiği gerekçesiyle ABD’de 365 milyon dolarlık bir ceza ödemeyi kabul etti. Bu ceza, yakın tarihte görülen en büyük gümrük cezalarından biri olarak kaydedildi.

Transit Connect

ABD Adalet Bakanlığı’na göre, Ford, Nisan 2009’dan Mart 2013’e kadar Türkiye’den ithal ettiği kargo minibüslerini yanlış sınıflandırarak daha düşük vergi ödemeyi planladığı iddia edildi. Araçların arka kısmına geçici koltuklar ekleyerek bu araçları ABD’ye yolcu taşıma aracı olarak gösteren Ford, bu şekilde yüzde 25 yerine yüzde 2,5 oranında daha düşük bir vergi ödediği belirtildi.

(500 – 600 Bin TL Arası Alınabilecek İkinci El Arabalar)

ABD Adalet Bakanlığı’nın yaptığı inceleme sonucunda, Ford’un bu şekilde 163 bin adet Transit Connect aracını ülkeye soktuğu ve daha sonra araçlardaki koltukları çıkararak ticari amaçlı olarak kullandığı belirlendi.

Ford, konuyla ilgili ABD Adalet Bakanlığı’nın iddialarını kabul etmese de, uzun ve karmaşık bir anlaşmazlığı çözmek amacıyla 365 milyon dolarlık cezayı ödemeyi kabul ettiğini açıkladı.

Transit Connect

450 - 500 Bin TL ile Alınabilecek İkinci El Arabalar
  • Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir