1. Anasayfa
  2. Haber
  3. Hangi Renk Arabalar Yazın Daha Sıcak Olur?

Hangi Renk Arabalar Yazın Daha Sıcak Olur?

Otomobil satın alırken her tüketicinin karşısına çıkan en önemli ve kritik durumlardan biridir renk seçimi. Koyu renkli otomobil alırken yazın pişersin diyenler açık renkli otomobil almanız önerisinde bulunurlar. Peki gerçekten koyu renkli otomobiller daha fazla mı ısınıyor?

Abone Ol google-news

CATL’ın 10 Dakikada 600 km Menzil Sunan Bataryası

Hangi Renk Arabalar Yazın Daha Sıcak Olur?

Güneşli havalarda arabaya binmekte çok sıcak olması nedeniyle zorlanırız. Bu durumla farklı renkteki araçlarda da karşılaşabiliyoruz. Bir YouTuber ise bu konuyu merak ederek konu hakkında farklı renkteki araçların ne kadar ısındığıyla ilgili olarak bir video hazırlamış. Genel olarak herkes tarafından bilinen yaz aylarında koyu renkli elbise giymemek gerekir çünkü güneş ışınları koyu renkli elbiselerin daha çok ısınmasına neden olur.

MikesCarInfo Youtube kanalı bu konuyla ilgili park halinde bulunan araçlar arasında termal kameralarla gezerek araçların sıcaklıklarını kontrol etti. Youtuber Toyota Highlander SUV araçların bulunduğu alana girerek farklı renkteki araçların kaç derecelik sıcaklıklara sahip olduğunu inceliyor.

Arabalardaki İç Sirkülasyon Düğmesi Ne İşe Yarıyor?

Video içerisinde güneş altında beklemiş olan açık ve koyu renkli otomobiller var. Fahrenayt olarak çekilen videoda siyah renkli aracın 70 derece olduğu beyaz renkli aracın ise 45 derece olduğu görülüyor. Ara renk olarak da gümüş ve açık gri renkli araç sıcaklıklarını ölçüyor. Açık gri renkli aracın sıcaklığı 63 derece gümüş renkte ise 53 derece olduğu görülüyor.

Aşağıdaki videodan termal kamera testini izleyebilirsiniz.

450 - 500 Bin TL ile Alınabilecek İkinci El Arabalar
  • Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir