1. Anasayfa
  2. Haber
  3. Hyundai Motor Company’den Yeni Fabrika

Hyundai Motor Company’den Yeni Fabrika

Temelinin 2024 yılında atılması planlanan tesisin 2026 yılında üretime geçmesi hedefleniyor.

Abone Ol google-news

Toyota Tüm Zamanların En Yüksek Kârını Açıkladı

Hyundai Motor Company'den Yeni Fabrika

Hyundai Motor Company’den Yeni Fabrika

Hyundai Motor Company, Suudi Arabistan Kamu Yatırım Fonu (PIF) ile yüksek otomasyona dayalı bir fabrika kurmak amacıyla ortak girişim anlaşması imzaladı. Anlaşma çerçevesinde, PIF yeni ortak girişimde %70 hisseye sahip olacak ve Hyundai ise geriye kalan %30 hisseyi elinde tutarak girişimi destekleyecek. Aynı zamanda Hyundai, üretim sürecinde teknik ve ticari destek sunarak stratejik bir teknoloji ortağı olarak görev yapacak.

Martı Kanat Kapılı Hyper HT Tanıtıldı: 10 Dakikalık Şarjla 450 Km Menzil Sunuyor

Bu ortak girişim, Suudi-Kore İş Forumu’nda duyuruldu ve yıllık 50 bin araç üretmeyi amaçlıyor. Fabrikanın temeli 2024 yılında atılması planlanıyor ve tesisin 2026 yılında üretime başlaması hedefleniyor. Üretilen araçlar, içten yanmalı motorlu ve elektrikli araçlar dahil olmak üzere çeşitli seçenekler olacak.

Hyundai Motor Company Başkanı ve Üst Yöneticisi (CEO) Jaehoon Chang, “Bölgede sürdürülebilir ve çevre dostu bir otomotiv geleceği yaratacak olmaktan dolayı büyük heyecan duyuyoruz. Ortak çabalarımız, yenilik ve çevresel ilerleme için önemli fırsatlar yaratacak.” dedi.

BYD ATTO 3 İncelemesi

450 - 500 Bin TL ile Alınabilecek İkinci El Arabalar
  • Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir