1. Anasayfa
  2. Haber
  3. Mazda, Rusya’daki Hisselerini 1 Euro Karşılığında Devretti

Mazda, Rusya’daki Hisselerini 1 Euro Karşılığında Devretti

Mazda, savaş nedeniyle Rusya’dan ayrılan otomobil şirketleri arasına katıldı ve yerel operasyonlarını 1 euro karşılığında devretti.

Abone Ol google-news

CATL’ın 10 Dakikada 600 km Menzil Sunan Bataryası

Mazda Rusya’daki Hisselerini 1 Euro Karşılığında Devretti

Japon otomobil üreticisi Mazda, Ukrayna’daki savaş nedeniyle Rusya’yı terk eden otomotiv şirketleri listesine katıldı. Doğu Avrupa’daki ortak girişimindeki hisselerini bir Euro’ya devrettiğini açıkladı.

Mazda, Rusya'daki Hisselerini 1 Euro Karşılığında Devretti

Mazda’nın Rus şirketi Sollers ile Mazda-Sollers Manufacturing Rus (MSMR) olarak faaliyet gösteren ortak girişimi, Mart 2022’de otomobil parçaları almayı, Nisan 2022’de ise Mazda’nın Vladivostok tesisindeki faaliyetlerini durdurmuştu.

Yayınlanan bir mali raporda Mazda, MSMR’deki yüzde 50 hissesini bir Euro karşılığında Sollers’a satmayı planladığını doğruladı. Böylece Japon üretici Rusya’dan tamamen çekilmiş oldu. Her ne kadar hisse satışı gerçekleşse de önümüzdeki 3 yıl içerisinde otomobil üreticisi 1 euroluk bedeli ödeyerek hisselerini geri alabilecek. Daha öncesinde Renault ve Nissan da hisselerini yok denecek kadar az bir ücrete sattı ve geri dönebilmek için açık kapı bıraktı.

ÖTV’siz Araba Fiyatları: ÖTV Olmasaydı Otomobil Fiyatları Nasıl Olurdu?

Her ne kadar bu çekilmeyle birlikte fabrikanın kapatılacağı düşünülse de bir Sollers yetkilisi tarafından Reuters’a aktarılan bilgilere göre 2023 yılı itibariyle yeni bir ürün serisiyle üretim devam edecek.

Bu yıl Ford, Mercedes-Benz, Toyota, Honda, BMW, Nissan ve Renault gibi otomobil üreticileri, Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmesinin yol açtığı parça tedarik problemi nedeniyle Rusya’daki faaliyetlerini askıya aldı.

450 - 500 Bin TL ile Alınabilecek İkinci El Arabalar
  • Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir