1. Anasayfa
  2. Haber
  3. Renault, Nissan’daki Hisse Oranını Azalttı

Renault, Nissan’daki Hisse Oranını Azalttı

Fransız otomobil üreticisi Renault, Japon ortağı Nissan’daki hisse oranını yaklaşık yüzde 43’ten yüzde 15’e düşürdüğünü açıkladı.

Abone Ol google-news

Xiaomi Bir Ayda 10000 Adet SU7 Modeli Üretti!

Renault, Nissan’daki Hisse Oranını Azalttı

Renault, Nissan’daki yüzde 28,4’lük hissesini Fransız bir tröste devrederek, Nissan’daki hissesini yaklaşık yüzde 43’ten yüzde 15’e düşürdü.

Rimac Nevera, Guinness Dünya Rekoru Kırdı

Otomobil üreticileri, Renault’nun Nissan’a yaklaşık yüzde 28’lik hissesini Fransız bir tröste devredeceğini Ocak ayında duyurmuştu. Otomobil üreticileri tarafından yapılan ortak açıklamada, Çarşamba günü yürürlüğe giren yeni anlaşma, Renault, Nissan ve Mitsubishi Motors’un yapılandırılmış ortaklığına ilişkin olarak hayata geçti.

Renault, Nissan'daki Hisse Oranını Azalttı

Açıklamada, “Ortaklığın bir sonraki adımı, uzun süredir devam eden ortaklığın temelleri üzerine inşa edilecek ve her ortak için değer yaratımını en üst düzeye çıkaracak” ifadelerine yer verildi. Ayrıca, Renault’un belirli bir süre içinde devredilen Nissan hisselerini satma zorunluluğunun olmadığı vurgulandı.

Renault ve Nissan, Japon otomobil üreticisinin gelecekteki işbirliklerinde fikri mülkiyet haklarını koruma konusundaki endişeleri ele almak için Londra’da yoğun müzakerelerin ardından, ortaklıklarının koşullarını Temmuz ayında kesinleştirdi.

Renault ve Nissan, yaklaşık 20 yıllık ortaklıklarında hisselerini denkleştirecek ve Renault’nun elektrikli araç birimine Nissan’ın yatırım yapmasını sağlayacak yeniden yapılandırma sürecine Ocak ayında anlaşmıştı.

ÖTV Muafiyetli Araba Fiyatları

450 - 500 Bin TL ile Alınabilecek İkinci El Arabalar
  • Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir