1. Anasayfa
  2. Haber
  3. Volkswagen Passat’ın Avrupa Versiyonu İçin Kötü Haber!

Volkswagen Passat’ın Avrupa Versiyonu İçin Kötü Haber!

Automotive News Europe’un haberine göre Volkswagen, ülkemizde de oldukça popüler olan Passat’ın Avrupa versiyonunu da bitirecek.

Abone Ol google-news

Çin’de Satılacak Sedan Volkswagen Passat B9 Tanıtıldı

Volkswagen Passat’ın Avrupa Versiyonu İçin Kötü Haber!

Automotive News Europe’un haberine göre Volkswagen, ülkemizde de oldukça popüler olan Passat’ın Avrupa versiyonunu da bitirecek.

Hatırlanacak olursa Volkswagen yeni nesil Passat’ı Türkiye’de kurulacak yeni bir fabrikada üretmeyi planlıyordu fakat Suriye’ye yönelik operasyonlarla başlayan erteleme süreci yatırımın iptal olmasına kadar gitmişti. Şirket, Passat’ın üretimini Almanya’daki Emden fabrikasından Bratislava’ya kaydırmak için buradaki fabrikaya 1 milyar euro yatırım yapacağını duyurmuştu. Fakat görünen o ki planlar yine değişti.

Automotive News Europe’un haberine göre Volkswagen, ülkemizde de oldukça popüler olan Passat’ın Avrupa versiyonunu da bitirecek. Şirkete yakın kaynaklara dayandırılan habere göre 2023 yılında Passat’ın sedan versiyonunun fişi çekilecek. Bölgede oldukça popüler olan Variant isimli station wagon gövde tipi ise bir süre daha yoluna devam edecek.

2021 Motorlu Taşıtlar Vergisi Artış Oranı Belli Oldu

Automotive News Europe’un haberine göre Passat Variant, bir nesil daha yaşayacak. Bu hamlenin arkasındaki sebep olarak da Skoda Superb’in daha geniş ve kullanışlı olması dolayısıyla Passat’ın satışlarından çalmaya başlaması gösteriliyor. Volkswagen’e yakın isimleri kaynak gösteren Automotive News Europe, markanın odağını iyiden iyiye SUV ve EV modellerine kaydıracağını belirtiyor. Bu yüzden kısa süre önce makyajlanan ve Shooting Brake adı verilen station wagon türeve kavuşan Arteon da yelpazeden düşürülecek.

ÖTV’siz Volkswagen Golf ve Polo Fiyat Listesi Kasım 2020

Son olarak Volkswagen’in Aero adındaki EV modelinin 2023 itibarıyla Emden’de üretileceğini doğruladığını hatırlatalım. Bahsi geçen otomobilin station wagon gövde tipine sahip olacağına inanılıyor ve tasarım, 2019 ID Space Vizzion konseptinden izler taşıyacak.

 

450 - 500 Bin TL ile Alınabilecek İkinci El Arabalar
  • Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir