1. Anasayfa
  2. Haber
  3. Otomotiv Sektöründe Rekor ÖTV Geliri!

Otomotiv Sektöründe Rekor ÖTV Geliri!

2023 yılında Türkiye’de motorlu taşıtlardan elde edilen Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) geliri, toplamda 337 milyar TL’yi aşarak rekor bir seviyeye ulaştı. Ekim ayında ise bu miktar, neredeyse 40 milyar TL olarak kaydedildi.

Abone Ol google-news

CATL’ın 10 Dakikada 600 km Menzil Sunan Bataryası

Otomotiv Sektöründe Rekor ÖTV Geliri!

Otomotiv Sektöründe Rekor ÖTV Geliri!

Otomotiv sektöründe faaliyet gösteren EBS Danışmanlık, yılın ilk on ayına ait sıfır otomobil satışlarından elde edilen Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) tutarlarını paylaştı. Elde edilen verilere göre, sektörde yaşanan çarpıcı gelişmeler, özellikle ÖTV hedefinin aşıldığı ve yeni hedefin de tutulduğu ortaya çıktı. Bu bağlamda, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın açıkladığı verileri derleyen EBS Danışmanlık’a göre, devletin kasasına giren ÖTV miktarı oldukça dikkat çekici.

Tesla Cybertruck Satış Sözleşmesindeki Kısıtlama Kaldırıldı

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın verilerini derleyen EBS Danışmanlık’a göre, Ocak – Ekim 2023 döneminde devlet kasasına ulaşan ÖTV geliri 337 milyar 127 milyon 505 bin TL’yi buldu. Bu, geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 185,90’luk bir artışı temsil ediyor. Sadece Ekim ayında ise yıllık bazda yüzde 141,27’lik bir artış görülmekte.

2023 yılı için öngörülen devlet bütçesindeki ÖTV hedefi başlangıçta 203 milyar TL olarak belirlenmişti. Ancak temmuz ayında yapılan ek bütçe ile bu hedef yüzde 70 artırılarak 346 milyar TL’ye çıkarıldı. Ağustos ayı itibariyle ise bu yeni hedefin yüzde 97 kadarının gerçekleştiği görülüyor. 11 ve 12’nci aylar için beklenen ÖTV geliri ile birlikte, devletin kasasına ek bir kâr eklenecek.

Toyota C-HR İncelemesi

450 - 500 Bin TL ile Alınabilecek İkinci El Arabalar
  • Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir