1. Anasayfa
  2. Haber
  3. Renault 15 bin çalışanını işten çıkaracak

Renault 15 bin çalışanını işten çıkaracak

Fransız otomobil devi Renault, dünya genelinde 15 bin kişiyi işten çıkaracağını açıkladı.

Abone Ol google-news

Otopilotla Giderken Uyuyan Tesla Sürücüsünü Polis Durdurdu!

Renault 15 bin çalışanını işten çıkaracak

Renault 15 bin çalışanını işten çıkaracak! Korona virüs salgını nedeniyle satışları düşen ve Nissan ile ortaklığı nedeniyle zor bir süreçten geçen Renault yeni bir işbirliği modeline geçiyor.

Renault tarafından yapılan açıklamada, gelecek üç yıl içerisinde şirketin toplam maliyetinin 2 milyar euro seviyesinde azaltılmasına ve bu kapsamda 15 bin kişinin işten çıkarılmasına karar verildiği kaydedildi.

Açıklamada mühendislik ve alt yüklenici firmalar ile yapılan işlerde maliyetleri azaltmanın hedeflendiği, Romanya ve Fas’ta büyüme planlarının ise askıya alınmasına karar verildiği belirtildi. Renault’nun açıklamasında 2024 yılı itibarıyla 4 milyon olan küresel araç üretim kapasitesi hedefinin 3,3 milyona çekildiği de bildirildi.

4 Bin 600 Fransa’da

Konuyla ilgili açıklama yapan Renault CEO’su Clotilde Delbos açıklamada işgücünün azaltılması planı kapsamında Fransa’da 4 bin 600, dünya genelinde ise 10 bini aşkın kişinin işten çıkarılacağı belirtildi. Renault toplamda küresel otomotiv piyasasının yüzde 4’üne sahip olduğu belirtilen açıklamada. Maliyet azaltma planları kapsamında 15 bin kişinin işten çıkarılmasının tek başına maliyetlerin azaltılmasında 1,2 milyar euroluk payının olacağına vurgu yapıldı. Renault’nun, dünyanın farklı noktalarında hali hazırda toplam 179 bin kişiye istihdam sağlıyor.

Araçlarda Bulunan Sensörlerin Görevleri Nelerdir?

“Kar Eden Bir Şirket İstiyoruz”

Konuyla ilgili açıklama yapan Renault’nun Üst Yönetici Vekili Clotilde Delbos “Bu plan gerekliydi. Bakış açımızı değiştirmemiz gerekiyor. Dünyanın zirvesinde olmayı hedeflemiyoruz. Biz sürdürülebilir ve kar eden bir şirket istiyoruz.” ifadelerini kullandı. Renault’nun geçen yıl toplam araç satışı bir önceki yıla oranla yüzde 3, bu yılın ilk çeyreğinde ise yüzde 25 azalmıştı.

Oyak Renault Fabrikasında Son Megane Banttan İndirildi

450 - 500 Bin TL ile Alınabilecek İkinci El Arabalar
  • Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir