1. Anasayfa
  2. Haber
  3. Tesla’nın Almanya Fabrikasında Üretim Durdu!

Tesla’nın Almanya Fabrikasında Üretim Durdu!

Tesla’nın Berlin Gigafactory’si, muhtemel bir sabotaj sonucu yaşanan önemli bir elektrik kesintisi nedeniyle kapatıldı.

Abone Ol google-news

CATL’ın 10 Dakikada 600 km Menzil Sunan Bataryası

Tesla’nın Almanya Fabrikasında Üretim Durdu!

Tesla'nın Almanya Fabrikasında Üretim Durdu!

Bu olay, son birkaç haftadır yaşanan zorlukların ardından geldi. Öncelikle, Yemen’deki iç savaş nedeniyle kargo gemilerinin geçişinde yaşanan sorunlar, tedarik zincirinde aksamalara yol açarak üretimi durdurmayı gerektirdi.

Ardından, Gigafactory Berlin’in bulunduğu Grünheide’deki yerel sakinler, fabrikanın genişletilmesini gerektiren proje için yapılan oylamada karşı çıktılar. Üstelik çevre aktivistleri, genişlemeyi durdurmak için fabrikanın dışındaki ormanda kamplar kurdu.

Son olarak, şirket, güç kaynağına muhtemel bir sabotaj nedeniyle üretimi durdurmak ve fabrikayı boşaltmak zorunda kaldı. DW’nin haberine göre, kimliği belirsiz kişiler Salı sabahı erken saatlerde Steinfurt ile Hartmannsdorf arasındaki yüksek gerilim direğini ateşe verdi ve Berlin’deki Gigafactory dahil olmak üzere yaklaşık 2000 kişi elektriksiz kaldı.

Tesla'nın Almanya Fabrikasında Üretim Durdu!

Brandenburg Eyaleti İçişleri Bakanı Michael Stübgen (CDU), bu durumu “hain bir saldırı” olarak nitelendirdi. Henüz kimse saldırıyı üstlenmedi ancak çevre aktivistlerinin şirkete karşı eylem çağrısında bulunduğu göz önüne alındığında, saldırının Tesla’ya yönelik olduğu düşünülüyor.

Türkiye’de Satılan En Ucuz Otomobiller için tıklayın.

Tesla, yerel basına fabrikayı güvence altına aldığını ancak elektrik durumu nedeniyle üretimin ne zaman yeniden başlayacağının belirsiz olduğunu bildirdi. Şirket, üretim tesislerinin güvenliğini sağlamak için gerekli tüm önlemleri aldıklarını ancak üretimin hızla devam edeceği beklentisi içinde olmadıklarını belirtti.

Gigafactory Berlin‘de Tesla, dünyanın en çok satan elektrikli otomobili olan Model Y’yi üretiyor.

450 - 500 Bin TL ile Alınabilecek İkinci El Arabalar
  • Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir