1. Anasayfa
  2. Haber
  3. Tofaş’ın Stellantis Türkiye’yi Satın Alımı Hakkında İnceleme Başlatıldı

Tofaş’ın Stellantis Türkiye’yi Satın Alımı Hakkında İnceleme Başlatıldı

Tofaş, Stellantis Otomotiv’in paylarının tamamını devralma sürecinin Rekabet Kurulu tarafından nihai incelemeye alındığını duyurdu.

Abone Ol google-news

Nisan Ayında En Çok Satan Arabalar ve 2 Yıl Sonra Düşüş!

Tofaş'ın Stellantis Türkiye'yi Satın Alımı Hakkında İnceleme Başlatıldı

Tofaş’ın Stellantis Türkiye’yi Satın Alımı Hakkında İnceleme Başlatıldı

Kamuyu Aydınlatma Platformu’na yapılan açıklamada, Rekabet Kurulu izni konusunda yapılan değerlendirme sonucunda, işlemin nihai incelemeye alınmasına karar verildiği belirtildi. Sürecin devam ettiği vurgulanarak, öngörülen tamamlanma tarihinde değişiklik olabileceği ifade edildi.

Temmuz ayında çerçeve anlaşmayla duyurulan ve 1 Mart’ta imzalanan sözleşme kapsamında, Tofaş’ın Stellantis Otomotiv Pazarlama A.Ş.’nin paylarını 400 milyon euroya devraldığı açıklanmıştı. Ayrıca, Stellantis Otomotiv’in paylarının tamamının devralınmasıyla birlikte, Peugeot, Citroën, Opel ve DS Automobiles markalarının Türkiye’deki distribütörlüğünün de Tofaş tarafından devralındığı belirtilmişti.

Bu süreçte, Rekabet Kurulu’nun nihai incelemesine alınan işlemle ilgili detaylı bir değerlendirme yapılırken, daha önce paylaşılan öngörülen tamamlanma tarihinde değişiklik olabileceği hatırlatılmıştır. İşlemin tamamlanmasına ilişkin detaylar Rekabet Kurulu’nun inceleme süreci sonrasında açıklanacaktır.

KAP Açıklaması

tofaş kap açıklaması

Yeni Jeep Avenger İncelemesi

450 - 500 Bin TL ile Alınabilecek İkinci El Arabalar
  • Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir