1. Anasayfa
  2. Haber
  3. Toyota, Hava Yastığı Sorunu Nedeniyle Geniş Çaplı Geri Çağırma Başlatıyor!

Toyota, Hava Yastığı Sorunu Nedeniyle Geniş Çaplı Geri Çağırma Başlatıyor!

Toyota Motor, dünya genelinde 1 milyon 120 bin aracını, hava yastığı sensöründeki kısa devre sorunu nedeniyle geri çağırma kararı aldı. Bu sorun, hava yastıklarının tasarlandığı gibi açılmamasına ve potansiyel bir çarpışma durumunda güvenliği tehlikeye atabileceği endişesiyle gerçekleştiriliyor.

Abone Ol google-news

Toyota Tüm Zamanların En Yüksek Kârını Açıkladı

Toyota, Hava Yastığı Sorunu

Toyota, Hava Yastığı Sorunu Nedeniyle Geniş Çaplı Geri Çağırma Başlatıyor!

Toyota Motor, yaptığı resmi açıklamaya göre, Toyota ve Lexus markalarına ait bazı sedan ve SUV modellerinde hava yastığı sensöründe yaşanan sorun, araç içindekilerin ağırlığını yanlış tahmin ederek hava yastığının doğru şekilde açılmasını engelliyor. Bu durum, özellikle potansiyel bir çarpışma durumunda güvenlik riski oluşturabilir.

Elektronik Park Freni (EBP) Nedir, Nasıl Çalışır? bilgi için tıklayın.

Geri çağrılan araçlar arasında 2020-2022 yılları arasında üretilen Avalon, Camry, Corolla, RAV4, Lexus ES250, ES300H, ES350, RX350 Highlander ve Sienna Hybrid modelleri bulunmaktadır. Bu araçların 1 milyonu ABD pazarında satılmıştır.

Yetkili Toyota bayileri, ilgili sensörleri inceleyecek ve gerekli durumlarda değişim işlemlerini gerçekleştirecektir. Toyota, Şubat 2024 tarihinden itibaren araç sahiplerini geri çağırma süreci hakkında bilgilendirmeye başlayacak.

Yeni BMW iX2 ve X2 Modelleri için tıklayın.

450 - 500 Bin TL ile Alınabilecek İkinci El Arabalar
  • Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir