1. Anasayfa
  2. Haber
  3. Volvo Türkiye, Tüm Zamanların Satış Rekorunu Kırdı

Volvo Türkiye, Tüm Zamanların Satış Rekorunu Kırdı

Volvo Car Turkey, Kasım 2023 itibariyle 10 binin üzerinde satış gerçekleştirerek, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 41’lik bir artış elde etti.

Abone Ol google-news

Toyota Tüm Zamanların En Yüksek Kârını Açıkladı

Volvo Türkiye, Tüm Zamanların Satış Rekorunu Kırdı

Volvo Türkiye, Tüm Zamanların Satış Rekorunu Kırdı

Marka, Türkiye pazarında sürdürülebilirlik, güvenlik ve teknoloji odaklı bir vizyonla öncü konumunu koruyor, bu başarı da markanın sürdürülebilir geleceğe olan katkısını vurguluyor.

Volvo Cars’ın premium pazardaki kompakt sınıftaki modeli XC40, Türkiye’de 2023 yılında en çok satan Volvo modeli oldu. Kasım ayında 2 bin 676 adet satış gerçekleştiren XC40, geçen yıla göre yüzde 41 artış sağladı. Marka, toplam satış adedini 6 bin 24’ten 10 bin 128’e yükseltti. Volvo Cars, 2004 yılından bu yana en yüksek toplam yıllık satış adedini elde etti. En çok tercih edilen SUV modeli 13 bin 121 adetle XC90 olurken, sedan modeli S60 ise 22 bin 981 adetle dikkat çekti.

Volvo, Elektrikli Minivan Modeli EM90’u Tanıttı

Volvo Car Turkey Genel Müdürü Magnus Boman, 2023 Ocak – Kasım aylarını değerlendirerek, “Volvo Car Turkey olarak 2023 yılına, çevre ve elektrifikasyon konusundaki iddialı global hedeflerimizi yerine getirmek amacıyla atacağımız adımları planlayarak girdik. 2030 yılına kadar tamamen elektrikli bir otomobil üreticisi olmayı hedefleyen bir marka olarak; ürettiğimiz otomobillerin kalitesiyle insanların güvenliğini en üst noktada sağlayan, aynı zamanda dünya kaynaklarını düşünerek çevre bilinçli bir yaklaşımla çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

Boman ayrıca, 29 yıldır faaliyet gösterdikleri Türkiye’de Kasım ayında en yüksek yıllık satış adedini aşarak tarihi bir satış rekoru kırdıklarını belirtti. Bu yılki satışlar içinde XC40 modelinin 2 bin 676 adetle öne çıktığını ve 2024 yılında daha yüksek hedefler belirlediklerini ekledi. Volvo Car Turkey’nin 2024 yılında Türkiye’deki satışlarını 700-750 bin bandında gerçekleştirmeyi ve bu yılın performansını aşmayı hedeflediğini ifade etti.

Chery Tiggo 8 Pro İncelemesi

450 - 500 Bin TL ile Alınabilecek İkinci El Arabalar
  • Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir