1. Anasayfa
  2. Haber
  3. Volkswagen içten yanmalı motor gelişimini durduracak

Volkswagen içten yanmalı motor gelişimini durduracak

Volkswagen markası artık yeni içten yanmalı motorlar geliştirme niyetinde değil.

Abone Ol google-news

CATL’ın 10 Dakikada 600 km Menzil Sunan Bataryası

Volkswagen içten yanmalı motor gelişimini durduracak

Volkswagen içten yanmalı motor gelişimini durduracak. Geçtiğimiz günlerde Audi, içten yanmalı geliştirmeyi durduğunu açıklamıştı. Volkswagen markası artık yeni içten yanmalı motorlar geliştirme niyetinde değil. Automobilwoche’nin haberine göre Wolfsburg menşeli üretici artık geleneksel motorlar üzerinde çalışmayacak. Volkswagen CEO’su Ralf Brandstaetter, Automobilwocheye verdiği demeçte “Şu anda tamamen yeni bir motor ailesinin piyasaya sürüleceğini varsaymıyorum.” dedi. Bunun yerine, şu anda kullanımda olan birimleri daha da geliştirmek ve bunları Euro 7 gibi yeni emisyon standartlarına hazırlamak istiyor. Brandstätter, “Elbette motorlar daha da geliştirilecek” dedi.

Otomotiv üreticilerinden ve birçok ülkenin aldığı kararları göz önünde bulundurduğumuzda içten yanmalı motorların sonuna yaklaşıyoruz. Pek çok marka ve ülke 2030 yılından itibaren bu dönüşümü gerçekleştirmiş olacak. 2030 yılına kadar araç satışlarının büyük bir kısmını EV’ler oluşturacak.


Volkswagen CEO’su: Çip krizi nedeniyle 100 bin araç üretilemedi


Volkswagen CEO’su Ralf Brandstaetter, verdiği demeçte Volkswagen’in geleceğini geleneksel motorların inşa ettiğinin de altını çiziyor.

Kaynak: Automobilwoche

450 - 500 Bin TL ile Alınabilecek İkinci El Arabalar
  • Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir