1. Anasayfa
  2. Haber
  3. Volkswagen Türkiye Fabrikası İçin Yeni Adres

Volkswagen Türkiye Fabrikası İçin Yeni Adres

Volkswagen Türkiye fabrikası. Alman otomobil gazetesi Automobilwoche’de yer alan habere göre yüzde 17’si Katar’ın elinde bulunan Volkswagen AG yeni fabrika yatırımı için kararını Türkiye’den yana kullandı. Fabrikanın İzmir çevresine inşa edileceği kaydedildi.

Abone Ol google-news

Xiaomi Bir Ayda 10000 Adet SU7 Modeli Üretti!

Volkswagen Türkiye Fabrikası İçin Yeni Adres

Otomotiv devi Volkswagen bir süredir beklenen yeni fabrika yatırımı için kararını verdi. Automobilwoche’ye göre Bulgaristan ve Türkiye arasında kalan şirket yaptığı araştırmalar sonucunda kararını Türkiye’den yana kullandı. Volkswagen yapacağı yatırımı İzmir yakınlarına bir tesis inşa edeceği belirtilen Volkswagen’in yeni tesisinde Volkswagen Grubun diğer markaları içinde üretim yapacağı belirtiliyor.

Şirketin dün gerçekleştirmiş olduğu Denetleme Kurulu toplantısında açılacak olan yeni tesis için toplantıda alınan karar Türkiye’de açılması yönünde oldu. Edinilen bilgiye göre Volkswagen’in Türkiye fabrikasında Volkswagen Grubun diğer markaları olan Skoda ve Seat markalarının da üretimi yapılacak.

Türk otomotiv sektörünün son 22 yılın en büyük yatırımı olan fabrika için 1.3 milyar Euro harcanacak. Fabrikanın 2022 yılında faaliyete geçmesi bekleniyor. Ayrıca bu fabrikada 4-5 bin kişinin istihdam etmesi de tahmin edilmekte.

Yeni 2022 AUDI RS3 Özellikleri Açıklandı

Türkiye, 1990 yılında Opel, 1994 yılında Toyota, 1995 yılında Hyundai ve 1996 yılında ise Honda yatırımlarına sahne oldu.

Türkiye’de Toyota’dan Renault’ya Honda’dan Fiat’a, Ford’a ve Mercedes’e kadar birçok otomobil üreticisinin fabrikası bulunuyor. Bu fabrikalar arasına Volkswagen’de ekleniyor.

450 - 500 Bin TL ile Alınabilecek İkinci El Arabalar
  • Yorumlar

“Volkswagen Türkiye Fabrikası İçin Yeni Adres” için bir yorum

  1. ContactForm dedi ki:

    Good day! otomobilir.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir