1. Anasayfa
  2. Haber
  3. Volkswagen Yönetiminde İlk Kez Bir Türk Görev Alacak

Volkswagen Yönetiminde İlk Kez Bir Türk Görev Alacak

Yönetim kuruluna, Audi’de çalışan Arno Antlitz CFO olarak, Volkswagen’de çalışan Murat Aksel tedarik zincirini yöneteceği ve kurula son olarak Thomas Schmall eklenecek.

Abone Ol google-news

Nisan Ayında En Çok Satan Arabalar ve 2 Yıl Sonra Düşüş!

Volkswagen Yönetiminde İlk Kez Bir Türk Görev Alacak

Volkswagen yönetimine ilk defa Türk asıllı üst düzey yöneticisi atandı. Bir süredir istifa edeceği söylenen Herbert Dies görevine devam ediyor. Ancak yönetim kurulunda önemli değişimler olacak. Yönetim kuruluna, Audi’de çalışan Arno Antlitz CFO olarak, Volkswagen’de çalışan Murat Aksel tedarik zincirini yöneteceği ve kurula son olarak Thomas Schmall eklenecek.

Ferrari’nin Yeni CEO’su Apple’dan Tanıdığımız İki İsimden Birisi Olabilir

Grup resmi olarak şu açıklamayı yaptı: “CEO ve yeni yönetim ekibi, elektromobilite ve dijitalleşmenin yeniden düzenlenmesi ve aynı zamanda grubun tüm marka ve bölümlerinde verimlilik ve karlılığın artırılması söz konusu olduğunda Denetim Kurulunun tam desteğine sahip.”

Herbert Diess, LinkedIn platformu şu açıklamayı yaptı: “Umduğumuz gibi 2020’de bir çözüm bulduğumuz için memnunum. Şirketin değişimini daha da hızlandıracak ve rekabet gücünü artıracak önemli personel ve yapısal kararlar. Volkswagen AG Yönetim Kurulu’na yeni üç meslektaşım Arno Antlitz, Murat Aksel ve Thomas Schmall’ı selamlıyorum. Ekibin sonuç olarak önemli ölçüde güçleneceğinden eminim ve 2021’deki ilk çalışmaları dört gözle bekliyorum. “

Murat Aksel Kimdir?

Almanya’nın Kaiserslautern Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümü mezunu olan Murat Aksel. 1998 yılında Opel’in Rüsselsheim’daki merkezinde mesleki kariyerine başladı. Hızla yükselen Murat Aksel 2001 yılında Opel’den, sorumlu yönetici olarak General Motors ve Fiat’a transfer oldu. Buradan General Motor’un elektrikli araçlardan sorumlu yöneticisi olarak Çin’e gitti. 2009 yılına geldiğimizde ise tedarik zincirini ve satın alma bölümü yöneticisi olarak BMW’ye transfer oldu. 2019 yılında BMW’den Volkswagen’e geçti. Aksel, Volkswagen yönetimindeki ilk Türk olacak.

Acun Ilıcalı, Reynmen ve Berkcan Güven İddiaya Girdi! Ödül Lüks Araba

450 - 500 Bin TL ile Alınabilecek İkinci El Arabalar
  • Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir