1. Anasayfa
  2. Haber
  3. Volkswagen’den Flaş Açıklama: “Artık Rekabetçi Değiliz”

Volkswagen’den Flaş Açıklama: “Artık Rekabetçi Değiliz”

Volkswagen, Avrupa’nın en büyük otomobil üreticisi olarak Tesla gibi elektrikli araç liderlerine karşı rekabet edebilmek amacıyla maliyetleri düşürmeyi ve getirileri artırmayı planlıyor.

Abone Ol google-news

Türkiye’de En Çok Satılan Lüks Otomobiller Açıklandı!

Volkswagen'den Flaş Açıklama: "Artık Rekabetçi Değiliz"

Volkswagen’den Flaş Açıklama: “Artık Rekabetçi Değiliz”

Reuters tarafından incelenen VW’nin intranetindeki bir gönderiye göre Volkswagen CEO’su Thomas Shafer, yüksek maliyetlerin ve düşük verimliliğin rekabetçi olmayan otomobiller üretmeye yol açtığını belirtti. Thomas Shafer, pazartesi günü bir personel toplantısında yaptığı açıklamada, “Önceden var olan birçok yapımız, süreçlerimiz ve yüksek maliyetlerimiz nedeniyle artık Volkswagen markası olarak rekabetçi değiliz” dedi.

Elektrikli Otomobil Alacakların Bilmesi Gerekenler

Marka, işleri düzeltmek amacıyla Haziran ayında, 2026 yılına kadar 10 milyar Euro tasarruf etmeyi hedefleyen yeni bir maliyet düşürme programını başlattı. Volkswagen Grubu CEO’su Oliver Blume, önümüzdeki üç yıl içinde VW markasının getirisini yüzde 6,5’e çıkarmayı hedefliyor. Şu anda bu oran yüzde 3,6 civarında bulunuyor.

Volkswagen'den Flaş Açıklama: "Artık Rekabetçi Değiliz"

İnsan Kaynakları Kurulu üyesi Gunnar Kilian, VW’nin personel sayısını azaltmak için “demografik eğriden” yararlanacaklarını ve bunun içinde erken veya kısmi emeklilik teklifleri gibi adımları atacaklarını belirtti. Kilian, “Şirket içinde tekrarlanan ya da gerekli olmayan şeyleri cesurca ve dürüstçe ele almalıyız” dedi. Tasarrufların büyük bir kısmının işten çıkarmalar dışında gerçekleşeceğini ifade eden Kilian, VW’nin detayları yıl sonuna kadar açıklayacağını belirtti.

Almanya’da elektrikli araç sübvansiyonlarının sona ermesi, yüksek enflasyon ve faiz oranları gibi faktörlerle mücadele eden Volkswagen, ayrıca Tesla ve BYD gibi elektrikli araç pazar liderlerinin baskısıyla karşı karşıya. Volkswagen’in elektrikli araç talebinin düştüğü iddialarına rağmen, Tesla’nın Model Y’sinin bu yıl Avrupa’da en çok satan araç olma potansiyeli bulunuyor.

Yenilenen Kodiaq’ın İncelemesi

450 - 500 Bin TL ile Alınabilecek İkinci El Arabalar
  • Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir