1. Anasayfa
  2. Haber
  3. Volkswagen’den Türkiye’ye 2025’e Kadar Passat Sözü

Volkswagen’den Türkiye’ye 2025’e Kadar Passat Sözü

Doğuş Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bilaloğlu, 2023 itibariyle Passat üretiminin sonlandırılacağı iddiaları ve iptal edilen Türkiye yatırımıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Abone Ol google-news

Çin’de Satılacak Sedan Volkswagen Passat B9 Tanıtıldı

Volkswagen’den Türkiye’ye 2025’e Kadar Passat Sözü

Volkswagen’den Türkiye’ye 2025’e kadar Passat sözü. Pandemiden kaynaklı olarak yıl boyunca, global otomotiv üretimi aralıklarla ve daha düşük rakamlar ile devam etti. Bu yıl dünya genelindeki otomotiv pazarlarında önemli kayıplar yaşadı.

Hatırlayacağınız üzere, Doğuş Otomotiv’in Türkiye distribütörlüğünü yürüttüğü Alman otomotiv üreticisi Volkswagen, Türkiye’de fabrika açmaktan vazgeçtiğini ve Slovakya’daki mevcut fabrikasını büyütme kararı aldığını duyurmuştu. Herbest Diess’in son dönemde yaptığı açıklamalarıyla ilgili olarak Volkswagen distribütörü Doğuş Otomotiv’den konuyla ilgili açıklamalar yapıldı.

Hatırlayacak olursak Passat sedan versiyonu üretim ve satışının 2023’ten itibaren hem Avrupa hem de ABD pazarı için sonlandırılacağı iddia edilmişti. Konuyla ilgili Habertürk’e konuşan Doğuş Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bilaloğlu da bu iddiaları doğruladı. Fakat Volkswagen’in 2025’e kadar Türkiye için Passat sedanın üretim garantisi verdiğini de şu sözlerle açıkladı: “Dünyada, Almanya dahil, Türkiye’den daha fazla Passat sedan satılan bir ülke yok. Volkswagen, 2024-2025’e kadar Türkiye için Passat sedanın üretim garantisini verdi. Sedan modeller Avrupa genelinde kurumlar tarafından tercih edilirken, bireysel satışlar ise SUV ve station wagon karoserlere kayıyor. Pazardaki bu değişim yavaş yavaş Türkiye’ye de geliyor.”

Günümüz Şartlarına Uygun Bir ÖTV Sistemi Gelmeli

Ali Bilaloğlu, “Otomotiv sektörü, yatırımların yüksek ve yatırılan sermayenin geri dönüş sürelerinin uzun olduğu bir sektördür. Yatırımın geri dönüş süresi otomotivde 15-30 yıl arasında değişir. Vergi sisteminin çok sık değişmesi, otomotiv markalarının uzun vadeli planlarını da etkiliyor. Vergi sisteminin bundan dolayı kalıcı bir sisteme çevrilmesi lazım. ÖTV’deki değişimlerin ülkenin ihtiyaçlarına yönelik olduğunu anlıyoruz, fakat bu değişikliklerin sektöre önceden haber verilmesi gelecek planlarının doğru yapılmasına fayda sağlar. Aksi halde gereksiz stok ve araç bulma sorunu gibi stabil olmayan durumlar ortaya çıkıyor” dedi.

Mevcut ÖTV’deki temel yapının 30 yıldır aynı yapıda olduğunu da vurgulayan Bilaloğlu, “Türkiye, Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) ile elektrikli otomobil üretiminin teminatını verdi. Bu strateji ile paralel olarak, çevreci araçlara yönelik bir ÖTV sisteminin faydalı olacağını düşünüyoruz. Mevcut barem sistemi yüzünden, en düşük vergi dilimindeki araç sayısı 35’ten 5’e düştü. Kurların artması ile tüketicinin düşük vergi dilimindeki seçenekleri gittikçe azalıyor” görüşünü paylaştı.

Trafik Sigortasında Tavan Fiyat Uygulaması Devam Edecek

Passat Üretimi Manisa’da Yapılsaydı Fiyatında Değişiklik Olur muydu?

“İster tekstil ürünü olsun, ister başka bir ürün olsun uluslararası markalar ürünlerinin fiyatlarını ürettikleri noktadan bağımsız olarak belirlerler. Passat Türkiye’de üretilmiş olsaydı, Türkiye’de satış fiyatı değişmezdi. Fakat, Volkswagen Türkiye’de fabrika açsaydı, tüketici markayı daha çok sahiplenebilirdi. Bu da, markanın pazar payında artışa yol açardı.”

Resmi Yollarla Gelmeyen Elektrikli Araç Kilitlenebilir

Bilaloğlu, “Elektrikli araçlarda müşteri dataları müşterinin avantajı adına farklı şekilde kullanılıyor, fakat Türkiye’de bu konudaki mevzuatta sıkıntılar var. Avrupa Birliği’ndeki mutabakata paralel hareket edilmiyor. Cep telefonundaki gibi dataların farklı bir sistem ile kontrol edilmesi isteniyor. Mevzuat henüz netleşmediğinden elektrikli araçları Türkiye’ye getiremiyoruz” diye konuştu.

Türkiye’ye resmi yolla gelmeyen elektrikli araçların risk altında olduğunun da altını çizen Bilaloğlu, “Bu araçlardaki sistemler şuan bir şekilde kullanılıyor. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) eğer isterse cep telefonundaki gibi elektrikli araçları da kilitleyebilir. Resmi yollar ile Türkiye’ye getirilmeyen elektrikli araçlar mevzuata uygun olmadığından, her an BTK tarafından kilitlenerek kullanılamaz hale gelebilir. Bu konuda görüşmelerimiz sürüyor, çözüme ulaşılacağına inanıyoruz” dedi.

2021’de Türkiye’ye 10 Yeni Model Gelecek

Ali Bilaloğlu, yeni yılda satışa sunacakları modelleri açıkladı. Volkswagen modellerinden Golf’ün yılın ilk çeyreğinde, Passat Alltrack’in üçüncü çeyrekte, T-Cross’un da son çeyrekte satışa sunulacağını bildiren Bilaloğlu, Seat cephesinde ise yılın ilk çeyreğinde Tarraco ve yeni Leon’un satışa sunulacağını söyledi. Ayrıca Audi A3 modeli ilk çeyrekte satışa sunulacağı, yılın ikinci çeyreğinde ise Q2, Q3, Q5 ve A1 modellerini Türkiye’ye getireceklerini kaydetti. Otomobillerin yanında ayrıca bir de, Scania’nın elektrikli kamyonunu gelecek.

Honda Güncel Fiyat Listesi Aralık 2020

450 - 500 Bin TL ile Alınabilecek İkinci El Arabalar
  • Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir