1. Anasayfa
  2. Haber
  3. Volkswagen’e 348 Milyon Dolarlık Dava Açıldı

Volkswagen’e 348 Milyon Dolarlık Dava Açıldı

Gorki Otomobil Fabrikası, Volkswagen’e Rusya’daki sözleşmesini sona erdirme kararı nedeniyle dava açtı.

Abone Ol google-news

Nisan Ayında En Çok Satan Arabalar ve 2 Yıl Sonra Düşüş!

Volkswagen'e 348 Milyon Dolarlık Dava Açıldı

Volkswagen’e 348 Milyon Dolarlık Dava Açıldı

GAZ otomobil grubunun bir üyesi olan Gorki Otomobil Fabrikası, Rusya’da Volkswagen’e dava açtı. Şirket, Alman otomobil üreticisinin ülkeden çıkışından kaynaklanan sorunlar nedeniyle 28,4 milyar ruble (güncel döviz kuruyla yaklaşık 347,7 milyon dolar) almak istiyor.

Reuters’e göre, Gorki Otomobil Fabrikası’nın Volkswagen için araç montajı sözleşmesi vardı. Ancak Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etme kararının ardından Volkswagen, Rusya’daki operasyonlarını durdurdu.

Nizhny Novgorod bölge mahkemesinde geçen hafta açılan davanın detayları henüz yayınlanmadı. Bu, Volkswagen’in Rusya’da GAZ Grubu’yla karşı karşıya olduğu ikinci dava.

Volkswagen'e 348 Milyon Dolarlık Dava Açıldı

Geçen ayın sonlarında açılan ayrı bir davada GAZ, Volkswagen’in piyasadan çıkma çabalarının çıkarlarını riske attığı için, Nijniy Novgorod’daki tesisiyle ilgili olarak feshedilen sözleşme nedeniyle 15,6 milyar ruble (191 milyon dolar) tazminat talep etti.

Volkswagen, Golf’ü Kullanımdan Kaldırmayı Planlıyor

Dava açıldıktan kısa bir süre sonra, Rus mahkemesi, Alman otomobil üreticisi Volkswagen’in ülkedeki tüm varlıklarının dondurulmasını kabul etti.

Volkswagen Grubu, Rusya’daki hissesini güvenilir bir Rus yatırımcıya satma sürecinde olduğunu duyurdu. Satılacak varlıklar arasında 4 bin kişinin çalıştığı bir fabrika da var.

450 - 500 Bin TL ile Alınabilecek İkinci El Arabalar
  • Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir