1. Anasayfa
  2. Haber
  3. Volkswagen’in ülkemizde fabrikayı hangi şehirde kuracak?

Volkswagen’in ülkemizde fabrikayı hangi şehirde kuracak?

Alman otomotiv devi Volkswagen‘in ülkemizde kurmakta karar kıldığı fabrikanın hangi şehirde kurulacağı herkes tarafından merak ediliyordu. Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ın yapmış olduğu açıklama merakları giderdi.

Abone Ol google-news

Otopilotla Giderken Uyuyan Tesla Sürücüsünü Polis Durdurdu!

Volkswagen’in ülkemizde fabrikayı hangi şehirde kuracak?

Volkswagen’in ülkemizde fabrikayı hangi şehirde kuracak? Volkswagen’in yeni fabrika yatırım lokasyonu konusunda uzun süre ikilem yaşayan otomotiv devi Volkswagen, Bulgaristan ve Türkiye arasında yapacağı tercihini Türkiye’den yana kullandığını geçtiğimiz aylarda resmi olarak açıklamıştı. Başta Skoda’nın Karoq ve Ateca modelleri olmak üzere grup bünyesindeki pek çok aracın üretileceği bir yer olacağı söylenen fabrikanın ülkemizde hangi şehirde kurulacağı da merak konusuydu. Tahminler İzmir veya İzmir yakınlarında kurulacağı yönündeydi.

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ın yaptığı son açıklamalar kafalardaki soru işaretini ortadan kaldırdı. Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, otomotiv devi Volkswagen’in ülkemizde yapacağı yatırımla ilgili olarak ilk fabrikasını Manisa ilimizde kuracağını açıkladı.

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan “Volkswagen’in yeni üretim otomobili için Türkiye’ye olumlu gözle bakılıyor. Alman bakanlarımızla da konuştuk. Bu tarzda açıklamalarda bulundular. Fabrika Manisa’da kurulacak, yöresi bile belli ancak o konu Bakanımız Varank’ın çalışma alanı tabii.” açıklamalarında bulundu.

Alman Ticaret Bakanlığı’ndan da bu yatırım için Türkiye lehine karar alındığı bilgisini aldığını söyleyen Pekcan, kararın resmi olarak açıklanmasını heyecanla beklediğini dile getirdi. 1.3 milyar euro yatırımla hayat bulacak fabrika yaklaşık 5 bin kişiye istihdam sağlayacak. Fabrikanın 2022 yılında faaliyete geçmesi bekleniyor.

450 - 500 Bin TL ile Alınabilecek İkinci El Arabalar
  • Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir