1. Anasayfa
  2. Haber
  3. Volvo, Dizel Otomobil Üretimini Durduruyor!

Volvo, Dizel Otomobil Üretimini Durduruyor!

Volvo, 2024 yılı itibarıyla dizel otomobil üretiminin fişini çekeceğini açıkladı.

Abone Ol google-news

Toyota Tüm Zamanların En Yüksek Kârını Açıkladı

Volvo, Dizel Otomobil Üretimini Durduruyor!

Volvo, Dizel Otomobil Üretimini Durduruyor!

Otomotiv üreticileri iklim değişikliğinin etkilerini azaltma amacıyla içten yanmalı modellere veda ederek elektrikli araçlar için yol haritasını belirlemeye başladı. 2030 yılında tamamen elektrikli modellere geçmeyi hedefleyen İsveç merkezli üretici Volvo da bunlardan biri.

Volvo’dan yapılan açıklamada, “2030 yılına kadar yalnızca tamamen elektrikli otomobil satmayı planlıyoruz ve 2040 yılına kadar iklim nötr bir şirket olmayı hedefliyoruz. Tamamen elektrifikasyona yönelik bu net yol haritası, herhangi bir eski otomobil üreticisinin en iddialı dönüşüm planlarından birini temsil ediyor.”

“Bu hedeflere olan bağlılığımızı vurgulamak için New York İklim Haftası’nda tüm dizel motorlu Volvo Car modellerinin üretiminin 2024 yılı başlarında sona ereceğini duyuruyoruz. Bundan birkaç ay sonra, son dizel motorlu Volvo otomobili üretilmiş olacak. Volvo Cars’ı bu adımı atan ilk eski otomobil üreticilerinden biri haline getiriyor.”

Şanzıman Yağı Değiştirilir mi? Şanzıman Yağını Değiştirmenin Faydaları

Dizel Otomobil Üretimini Durduruyor!

“Bu dönüm noktası, geçen yıl yeni içten yanmalı motorların geliştirilmesinden çıkma kararımızın ardından geldi. Kasım 2022’de, kalan tüm içten yanmalı motor varlıklarımızı barındıran ortak girişim şirketi Aurobay’daki hisselerimizi sattık. Artık Ar-Ge bütçemizin tek bir kuronunu yeni içten yanmalı motorlar geliştirmeye harcamıyoruz.” denildi.

Markanın geçtiğimiz ay sattığı üç modelden biri tamamen elektrikli ya da hibrit araçlar oldu. Çoğunluk hissesi Çinli otomotiv devi Geely’e ait olan Volvo’nun 2019 yılı satışlarında dizel motorların payı yüzde 58’di. Geçtiğimiz ay markanın satışlarında bu oran yüzde 8,9’a kadar düştü. 2015 yılında Avrupa otomobil pazarının dizel satışlarının payı yüzde 50’nin üzerindeydi. Bu oran bu yıl yüzde 14’e kadar gerilemiş durumda.

500 Bin TL’ye Alınabilecek İkinci El Otomobiller

450 - 500 Bin TL ile Alınabilecek İkinci El Arabalar
  • Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir