1. Anasayfa
  2. Haber
  3. Volkswagen, ChatGPT’yi Araçlarına Entegre Ediyor

Volkswagen, ChatGPT’yi Araçlarına Entegre Ediyor

Volkswagen, ChatGPT’yi binek araçlarının birçoğuna standart bir özellik olarak ekleyeceğini duyurdu.

Abone Ol google-news

Nisan Ayında En Çok Satan Arabalar ve 2 Yıl Sonra Düşüş!

Volkswagen, ChatGPT'yi Araçlarına Entegre Edecek

Volkswagen, ChatGPT’yi Araçlarına Entegre Edecek

Volkswagen, ChatGPT’yi araçlarına entegre edecek. Alman otomobil üreticisi Volkswagen, Las Vegas’ta düzenlenen CES 2024 etkinliğinde popüler sohbet botu ChatGPT’yi binek araçlarının birçoğunda standart bir özellik haline getireceğini duyurdu.

2024 Hyundai Elantra için tıklayın.

Daha önce Mercedes’in Haziran ayında benzer bir adım atmıştı. İlk etapta ChatGPT, ID.3, ID.4, ID.5, ID.7, Tiguan, Passat ve Golf modellerine gelecek ve şirket, 2024’ün 2’nci çeyreğinde birçok aracında bu özelliği “standart” hale getireceğini açıkladı. Ancak Volkswagen, bu özelliğin hangi bölgelerde sunulacağını belirtmemiş, ilk aşamada yalnızca ABD pazarını değerlendireceğini ifade etmiştir.

Volkswagen, ChatGPT'yi Araçlarına Entegre Edecek

Volkswagen, kendi asistanının bilgi-eğlence sistemini kontrol etme, navigasyon, klima kontrolü gibi temel özellikleri zaten sağlayabildiğini belirtirken, ChatGPT’nin eklenmesiyle daha zengin, sezgisel ve ileri düzey etkileşimlerin mümkün olacağını vurguluyor. Şirketin basın bülteninde, ChatGPT’nin getireceği özellikler arasında “konuşmaları zenginleştirme, soruları yanıtlama, sezgisel bir dille etkileşim kurma, araca özel bilgiler alma” gibi unsurlar yer almaktadır.

Aracın sesli asistanı aktif olduğunda standart sistem sorulara yeterince cevap veremiyorsa, kullanıcı ChatGPT’ye yönlendirilecek. Şirket, ChatGPT’nin araçla ilgili herhangi bir bilgiyi saklamadığını, soru ve cevapların anında silindiğini belirtmiştir.

2024 Transporter ve Caravelle İncelemesi için tıklayın.

450 - 500 Bin TL ile Alınabilecek İkinci El Arabalar
  • Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir