1. Anasayfa
  2. Haber
  3. Volkswagen Üçüncü Çeyrek Kazancını Açıkladı

Volkswagen Üçüncü Çeyrek Kazancını Açıkladı

Volkswagen Grubu, temmuz-eylül döneminde karını yüzde 14,9 artırarak 4,9 milyar avroya yükseltti.

Abone Ol google-news

Nisan Ayında En Çok Satan Arabalar ve 2 Yıl Sonra Düşüş!

vw üretim

Volkswagen Üçüncü Çeyrek Kazancını Açıkladı

Alman otomotiv üreticisi Volkswagen Grubu, bünyesinde Audi, Bugatti, Seat, Skoda ve Porsche markalarını barındırıyor ve son finansal sonuçlarını duyurdu. Gruba göre, geçen yılın aynı döneminde 4,26 milyar euro olan özel kalemler öncesi kar, bu yılın üçüncü çeyreğinde yüzde 14,9 artışla 4,9 milyar euroya ulaştı. Ayrıca, üçüncü çeyrekteki araç teslimatları bir önceki yıla göre yüzde 7 artarak yaklaşık 2,3 milyona ulaştı.

Yeniköy Fabrikası’nda Üretilen Yeni Transit Custom’ın Fiyatı ve Özellikleri

Yılın 9 aylık döneminde Alman üreticinin satışları yüzde 16 artarak 235,1 milyar euroya ve faaliyet karı yüzde 7 artışla 16,2 milyar euroya çıktı. Şirketin tamamen elektrikli otomobilinin teslimatları aynı dönemde yüzde 45 artarak 531 bin 500 adede ulaştı.

vw elektrik

Öte yandan, ham madde ve enerjiye yönelik riskten korunma faaliyetlerinin beklenenden daha olumsuz etkisi nedeniyle Volkswagen, kar beklentilerini düşürmüştü. Şirket, bu yıl özel kalemler öncesi faaliyet karının bir önceki yıl seviyesinde, 22,5 milyar euro civarında olmasını ve kar marjının yüzde 7 ila 7,3 arasında olacağını duyurmuştu.

Volkswagen, teslimat ve satış tahminlerini ise korudu. Şirket, bu yıl 9-9,5 milyon araç teslim etmesi beklenirken, satışların yüzde 10-15 arasında artması öngörülüyor.

Yeni Kodiaq Hakkında Detaylar

450 - 500 Bin TL ile Alınabilecek İkinci El Arabalar
  • Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir