1. Anasayfa
  2. Haber
  3. Volkswagen, Yeni Batarya Fabrikası Konusunda Kararsız

Volkswagen, Yeni Batarya Fabrikası Konusunda Kararsız

Volkswagen’in piyasa koşulları nedeniyle Çekya’da elektrikli araçlar için bir batarya fabrikası kurulması konusunda karar veremediği bildirildi.

Abone Ol google-news

Nisan Ayında En Çok Satan Arabalar ve 2 Yıl Sonra Düşüş!

Volkswagen, Yeni Batarya Fabrikası Konusunda Kararsız

Volkswagen, Yeni Batarya Fabrikası Konusunda Kararsız

Alman Haber Ajansı DPA’nın haberine göre, Çek hükümetinin teşvikleri ve baskılarına rağmen, Volkswagen yönetimi, Orta Doğu Avrupa’da olası bir batarya fabrikası için yer konusunda henüz kesin bir karar veremedi.

Volkswagen CEO’su Oliver Blume, Avrupa’da elektrikli hareketliliğin yavaş ilerlemesi ve piyasa koşulları sebebiyle, şu an için Avrupa’da ek bir lokasyon belirleme konusunda ticari bir gerekçelerinin olmadığını ifade etti.

Tesla’nın Otopilot Sistemine İlişkin Davası Sonuçlandı

Oliver Blume, daha önce Çekya Başbakanı Petr Fiala ile Prag’da bir araya geldiğini ve bu konuda görüştüğünü belirtti. Fiala, Volkswagen’in batarya fabrikası konusunda kararını ertelemesinin hayal kırıklığı yarattığını ifade ederek, “Daha fazla bekleyemeyiz.” dedi.

Çekya hükümeti, Volkswagen’in büyük batarya fabrikası yatırımı için eski Pilsen-Line askeri havaalanını önermişti. 1550 metre uzunluğundaki pist, daha önce stratejik bir rezerv olarak Çek ordusu için tutuluyordu.

Volkswagen, Yeni Batarya Fabrikası Konusunda Kararsız

Çekya’nın yanı sıra son zamanlarda Polonya ve Macaristan da Volkswagen’in Orta Doğu Avrupa’daki olası batarya fabrikası yerine adaylar arasında geçiyordu.

Volkswagen’in planlanan fabrikasının yaklaşık 4500 kişiye istihdam sağlaması bekleniyordu. Otomotiv endüstrisi, Çekya’nın gayri safi yurt içi hasılasına yaklaşık yüzde 10 oranında katkıda bulunuyor.

Volkswagen Grubu ve pil üreticisi PowerCo, şimdiye kadar batarya üretimi için Almanya’da Salzgitter, İspanya’da Valencia ve Kanada’da St. Kombine’ni seçmişti.

Bu gelişmeler, Volkswagen’in Orta Doğu Avrupa’daki batarya fabrikası için yer seçimindeki belirsizliği ve farklı ülkeler arasındaki rekabeti gösteriyor. Karar, bölgedeki istihdam ve otomotiv endüstrisinin geleceği açısından büyük önem taşıyor.

450 – 500 Bin TL ile Alınabilecek İkinci El Arabalar

450 - 500 Bin TL ile Alınabilecek İkinci El Arabalar
  • Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir