1. Anasayfa
  2. Haber
  3. Opel’in Yeni Konsept Otomobili Experimental Oldu

Opel’in Yeni Konsept Otomobili Experimental Oldu

Opel, yeni konsept otomobilinin ismini Opel Experimental olarak açıkladı.

Abone Ol google-news

CATL’ın 10 Dakikada 600 km Menzil Sunan Bataryası

Opel'in Yeni Konsept Otomobili Experimental Oldu

Opel’in Yeni Konsept Otomobili Experimental Oldu

Opel, yeni konsept otomobilini, 5-10 Eylül 2023 tarihleri arasında Münih’teki IAA Mobility’de tüm dünyaya tanıtmayı hedefliyor. Marka, o tarihe kadar otomobile dair yeni ayrıntıları da gün yüzüne çıkaracak. Opel Experimental, ilk olarak GT X Experimental’da görülen ve eleştirmenlerce beğenilen ‘cesur ve yalın’ tasarım felsefesinin evriminde bir sonraki aşamayı temsil ediyor. Yeni konsept otomobil, aynı zamanda Opel’in yeni marka değerleri ‘detoks’, ‘modern Alman’ ve ‘çevreci inovasyon’u vurgulayarak Stellantis bünyesindeki markanın daha da keskinleşmesini temsil ediyor.

İkinci El Araçlar Sıfır Fiyatından Yükseğe Satılamayacak!

Rüsselsheim Tasarım Merkezi’nin en son kreasyonu, yakın zamanda tanıtılan yeni Opel ‘şimşek’ logosunu kullanan ilk Opel olacak. Daha keskin ve daha fazla özgüven barındıran yeni ‘şimşek’, ‘compass’ denilen pusula tasarım ögesinin merkezinde konumlandırılıyor. Bu, Opel’in temel grafik tasarım ilkesini ve aynı zamanda ön, arka, iç tasarım dilinin de omurgasını oluşturuyor.

Opel CEO’su Florian Huettl, Experimental’ın sadece bir otomobil serisini değil, aynı zamanda markalarının net olarak vizyonunu da ortaya koyduğunu belirterek, “Markamızın önümüzdeki yıllarda hangi yöne gideceğini gözler önüne seriyor. Ayrıca tüm yeni nesil seri üretim araçlarımızı etkileyecek olan bu vizyoner konsept otomobil, Opel markasıyla başarmak istediklerimizin bir simgesi olacak.

Opel, 1965 yılında efsanevi Experimental GT gibi bir tasarım çalışması sunarak bir geleneği başlattı ve bunu yapan ilk Avrupa markası oldu. Bugün ise Opel Experimental, Rüsselsheim’da üretilmiş konsept otomobillerin uzun ve başarılı geleneğini sürdürüyor.

450 - 500 Bin TL ile Alınabilecek İkinci El Arabalar
  • Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir