1. Anasayfa
  2. Ford
  3. Ford Otosan, Yeni Nesil Courier’nin Seri Üretimine Başlıyor

Ford Otosan, Yeni Nesil Courier’nin Seri Üretimine Başlıyor

Ford Otosan, mühendislik ve üretim sorumluluğunu üstlendiği yeni nesil Ford Transit Courier ve Tourneo Courier’i Romanya’daki Craiova fabrikasında düzenlenen törenle hattan indirdi.

Abone Ol google-news

Türkiye’de En Çok Satılan Lüks Otomobiller Açıklandı!

Ford Otosan, Yeni Nesil Courier’nin Seri Üretimine Başlıyor

2014 yılında ilk kez Yeniköy fabrikasında üretilen Ford Courier serisi, hala dünya genelinde tek üretim merkezi olarak kabul ediliyor. Ford Otosan’ın yatırım stratejisinin bir parçası olarak, Courier’nin üretimi Yeniköy’den Romanya’daki Craiova fabrikasına taşındı. Geçen yıl temmuz ayında Ford Otosan, tamamen elektrikli versiyonlarını üreteceği yeni nesil Courier serisini desteklemek için Craiova fabrikasına 490 milyon avro yatırım yapacağını duyurdu. Bu yatırım ile fabrikanın yıllık kapasitesi 250 bin araçtan 272 bin araca yükseltilecek. Ford Otosan ayrıca Craiova fabrikasındaki üretim ihtiyacını karşılamak için 1300 yeni iş pozisyonu yaratan büyük bir istihdam kampanyası yürüttü.

Yeni Nesil Courier

Ford Otosan, Dunton ve Köln’deki Ford ekipleriyle işbirliği yaparak tasarladığı ve tüm mühendislik ve üretim süreçlerini üstlendiği Courier serisinin tam elektrikli ve bağlantılı versiyonunu da Craiova fabrikasında üretecek ve bu modeli 2024 yılında müşterilerle buluşturacak. E-Transit Courier, Ford Otosan’ın 2035 yılına kadar tamamen elektrikli hafif ve orta ticari araç portföyüne sahip olma hedefine ulaşmasında önemli bir kilometre taşı olacak.

Lexus’un Lüks Minivanı LM Türkiye Pazarına Giriş Yaptı

Törende konuşan Ford Otosan Lideri Güven Özyurt, tasarımından üretimine kadar her aşamasında Ford Otosan imzasını taşıyan Courier’nin küresel üretim sorumluluğunun yaklaşık on yıldır Ford Otosan’a emanet olduğunu vurguladı. Özyurt, “Courier, üstün performans ve işlevsel tasarımın ideal birleşimi olarak ticari araç lideri pozisyonumuza ulaşmamıza büyük katkı sağladı. Şimdi de Craiova fabrikamızda üretim bandından indirdiğimiz ilk araç olmasından büyük gurur ve sevinç duyuyorum. Transit Courier ve Tourneo Courier’nin başarılarının devamını dilerken, yeni kilometre taşlarına ulaşacağına ve yeni rekorlar kıracağına olan inancım tam.”

Courier

Koç Holding CEO’su Levent Çakıroğlu da topluluk şirketleriyle uluslararası pazarlardaki konumlarını güçlendirdiklerini vurgulayarak, dünyanın farklı ülkelerinde 90’dan fazla üretim ve satış şirketleri olduğunu aktardı. Craiova fabrikasının yatırımlar içindeki yerine değinen Çakıroğlu, “Ford Otosan’ın başarısının önemli bir dönüm noktası olan Courier, Ford dünyası içinde ürün geliştirme ve tasarım anlamında daha büyük sorumlulukları üstlenme yeteneğini de hızlandırdı. Bugün gelinen noktada Ford Otosan’ın ruhunu gerçekten yansıtan bir tesis haline gelen Craiova fabrikasında yeni nesil Courier’nin de çok başarılı olacağına ve yakın zamanda kendi segmentinin lideri haline geleceğine inanıyorum.”

Yeni Jeep Avenger İncelemesi

450 - 500 Bin TL ile Alınabilecek İkinci El Arabalar
  • Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir