1. Anasayfa
  2. Otomobil
  3. 2020 Subaru Legacy Özellikleri

2020 Subaru Legacy Özellikleri

Bugün itibariyle başlayan Chicago Otomobil Fuarı kapsamında da Legacy’nin yedinci jenerasyonu resmi olarak tanıtıldı. Aracın yıl sonuna doğru Base, Premium, Sport, Limited, Limited XT ve Touring XT adındaki donanım seçenekleriyle satışa sunulacağı da açıklandı.

Abone Ol google-news

2024 Fiat Egea Fiyatı, Özellikleri ve Donanım Paketleri

2020 Subaru Legacy Özellikleri

Yeni Subaru Legacy’deki en büyük değişimlerden birisi ise 2012’den beri bu aracın ilk kez turboşarjlı bir motor seçeneğine kavuşuyor olması oluyor. XT donanımlarında bu araç 2.4 litrelik turboşarjlı 4 silindirli boxer motora kavuşuyor. Bu motor aynı Subaru Ascent modelindeki gibi 260 beygir güç ve 375 Nm tork üretiyor. CVT ise tek şanzıman seçeneği oluyor. Bu motor ve şanzıman kombinasyonuyla Subaru, yeni Subaru Legacy’nin 0-100 km/s hızlanmaya 6.1 saniye gibi bir sürede çıktığı da açıklanıyor. Yine bu kombinasyon için açıklanan yakıt tüketimi değerleri de şehir içi 11.8 lt/100 km, şehir dışı da 8.8 lt/100 km şeklinde.

Yeni Subaru Legacy’deki diğer bir motor seçeneği ise 2.5 litrelik atmosferik 4 silindirli boxer motor. Bu motor da 182 beygir güç ile 238 Nm tork üretiyor ve şanzıman olarak da yine CVT sunuluyor. Bu kombinasyonun 0-100 km/s hızlanması 8.4 saniye, şehir içi yakıt tüketimi 10.5 lt/100 km, şehir dışı yakıt tüketimi de 8.1 lt/100 km şeklinde.

Yeni Subaru Forester e-Boxer Hibrit Özellikleri ve Fiyatı Açıklandı

Yedinci jenerasyon Subaru Legacy, aynı zamanda Subaru Global Platform adlı yeni platform üzerine de geliştirildiğinden dolayı gövde sertliği konusunda gelişiyor. Aracın iç mekanı da otoban hızlarında artık 3 desibel daha sessiz oluyormuş. Aracın ağırlık merkezi de eskisine göre daha aşağıya çekilebildiği için direksiyon tepkisi ve yol tutuşu da daha iyi hâle gelmiş.

Subaru’nun tasarımcıları, yeni Subaru Legacy’nin genel tasarımını da pek değiştirmeden geliştirmeyi tercih etmişler. Fakat aynısını iç mekan tasarımı için söyleyemiyoruz, çünkü iç mekan tamamen değişmiş durumda. Premium, Sport, Touring ve Limited donanımlarında iç mekanda 11.6 inç’lik dikey bir multimedya ekranı görülüyor. Baz modellerde ise 2 adet 7 inç’lik ekrana yer verilmiş. Bunlar sırasıyla multimedya ve klima kontrolleri için ayrılmış. Kabin içerisinde bağlantı özellikleri de gayet iyi durumda, aux portu, 2 adet 12-volt DC çıkış, önde 2 adet ve arkada 2 adet olmak üzere USB çıkışları gibi şeyler bulunuyor.

Subaru’nun EyeSight adını verdiği sürücü asistanı teknoloji paketi de tüm donanımlarda standart olarak sunuluyor. Ayrıca bu paket artık şeritten kayma hâlinde direksiyona müdahale ederek düzeltme yapan bir asistanı da içeriyor. Bu özellik, adaptif hız sabitleyici ile uyumlu bir şekilde çalışıyor. Ayrıca XT donanımlarında standart olarak yorgunluk tespit sistemi gibi şeylerin eklendiğini de öğreniyoruz. Touring XT’de ise örneğin ön görüş kamerası bulunduğu ve bunun ön kısımdaki kör noktaları gösterdiği de belirtiliyor.

FacebookInstagramTwitter ve YouTube hesaplarımızı takip edebilirsiniz.

450 - 500 Bin TL ile Alınabilecek İkinci El Arabalar
  • Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir