1. Anasayfa
  2. Porsche
  3. 2025 Porsche Taycan Yenilenen Özellikleriyle Tanıtıldı

2025 Porsche Taycan Yenilenen Özellikleriyle Tanıtıldı

Porsche Taycan, estetik ve performansın mükemmel bir bileşimi olarak kendini yenileyerek yoluna devam ediyor. Bu güncellemelerle birlikte, Taycan kullanıcıları daha fazla performans ve konfora sahip olacaklar.

Abone Ol google-news

Porsche Design Dünyanın En İnce Katlanabilir Telefonunu Tasarladı

2025 Porsche Taycan Yenilenen Özellikleriyle Tanıtıldı

2024 Porsche Taycan

Porsche Taycan, Türkiye’de de yankı uyandıran bir model olarak dördüncü yılını geride bırakırken kendini yeniledi. Alman üretici, modelin estetik detaylarını gözden geçirirken Sport Turismo ve Cross Turismo versiyonlarını da güncelledi. 2025 Porsche Taycan hakkında detaylar:

2024 Porsche Taycan boyutları

Dış tasarımda yapılan değişiklikler ilk bakışta belki göze çarpmayabilir ancak Porsche, önemli iyileştirmeler yapmış durumda. Yenilenmiş LED farlar ve stoplar, aracın görünümüne modern bir hava katarken stoplar üzerindeki 3D Porsche logosu dikkat çekiyor. Ön ve arka tamponlar tamamen yenilendi ve jant seçenekleri genişletildi. Ancak Taycan’ın boyutları aynı kaldı.

2024 Porsche Taycan kabin

Yenilenen Taycan’ın iç mekanında yazılım kaynaklı büyük yenilikler var. Multimedya sisteminin yazılımı tamamen yenilendi ve daha modern, yüksek çözünürlüklü animasyonlar sunacak.

AdBlue Hakkında Bilinmesi Gerekenler için tıklayın.

Direksiyon simidindeki sürüş modu butonu artık standart hale getirildi. Sport Chrono veya Performance Battery Plus paketine sahip olanlar için ise Push-to-Pass tuşu, Taycan’ın gücünü 10 saniyeliğine artırarak özel bir sürüş deneyimi sunuyor.

2024 Porsche Taycan iç mekan

En önemli değişikliklerden biri ise kaputun altında gerçekleşti. Porsche, arka aksta kullanılan motoru daha hafif ve güçlü bir versiyonu ile değiştirdi. Bu yeni motor, yaklaşık 80 kW (107 beygir) daha fazla güç üretiyor ve daha büyük kapasiteli bataryalar ile birlikte geliyor. Taycan kullanıcıları artık 89 ile 98 kWh arasında değişen pil paketleri arasından seçim yapabilecekler.

Taycan ve Taycan Turbo S, sırasıyla 0-100 km/s hızlanmalarını 4,8 saniye ve 2,4 saniyede tamamlayabiliyorlar. Sport Chrono paketine sahip Turbo S modelleri, “push to pass” düğmesine basıldığında 10 saniye boyunca ekstra 70 kW güç sunuyor. Bu da en üst seçenekte toplamda 952 beygir güç ve 1100 Nm tork sunuyor.

2024 Porsche Taycan tasarım

Yeni bataryalar sayesinde menzil de arttı. Gövde tipine bağlı olarak Taycan, WLTP verilerine göre 678 km’ye kadar menzil sunabiliyor. Ayrıca, modelle birlikte gelen yüksek kapasiteli şarj kablosu 800 V altyapısını daha etkin kullanmanıza ve aracınızı daha hızlı şarj etmenize olanak sağlayacak.

Yenilenen adaptif havalı süspansiyonlar artık Taycan’ın standart donanım listesinde yer alıyor. Porsche Panamera’da tanıtılan bu sistem, aracın sürücünün tercihlerine göre tepki vermesini sağlayacak.

Yenilenen Taycan, Almanya’da 105.300 euro’dan başlayan fiyatlarla satışa sunulacak.

Porsche Taycan Turbo Cross Turismo:

Porsche Taycan Turbo Cross Turismo

2024 Porsche Taycan Turbo Cross Turismo

Porsche Taycan Turbo Cross Turismo Price

Porsche Taycan 4S Sport Turismo:

2024 Porsche Taycan 4S Sport Turismo

2024 Porsche Taycan 4S Sport Turismo boyutları

Porsche Taycan 4S Sport Turismo

450 - 500 Bin TL ile Alınabilecek İkinci El Arabalar
  • Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir