1. Anasayfa
  2. Renault
  3. 2026 Renault Twingo, Elektrikli Olarak Geri Dönüyor

2026 Renault Twingo, Elektrikli Olarak Geri Dönüyor

Yeni Twingo modeli, sadece sıfır emisyonlu bir güç aktarım mekanizmasına sahip olmakla kalmayıp, aynı zamanda orijinal modelin retro tarzını modern bir yaklaşımla birleştirerek kullanıcılara çekici bir seçenek sunmayı amaçlıyor.

Abone Ol google-news

2024 Yeni Nesil Renault Captur: Tasarım ve Özellikler

Twingo

2026 Renault Twingo, Elektrikli Olarak Geri Dönüyor

Renault Twingo’nun dördüncü nesli, 2026’da sıfır emisyonlu güç aktarım mekanizması ve orijinal modelinden ilham alan şık tasarımıyla dikkat çekiyor. Bu elektrikli süpermini, 2024’te piyasaya sürülmesi beklenen Renault 5’in daha küçük ve uygun fiyatlı bir versiyonu olarak konumlanıyor. Yeni Twingo, 1992 yılındaki orijinaline benzeyen retro tarzıyla öne çıkarken, sadece elektrikli versiyonuyla bugün tanıtıldı. Avrupa’da üretilecek olan aracın başlangıç fiyatı 20 bin Euro’nun altında olacak.

Renault, B-SUV Segmentindeki Yeni Aracı Kardian’ı Tanıttı

Renault Grubu CEO’su Luca de Meo, yeni Twingo’nun 30 yıl önceki versiyonunun izinden giderek sektörde “oyunu değiştirmeyi” amaçladığını belirtti. Bu uygun fiyatlı elektrikli model, Renault’un Avrupa’da elektrikli araçları daha geniş kitlelere ulaştırma hedefine katkı sağlayacak. 2026 Renault Twingo’nun resimdeki versiyonu bir konsept olsa da, CEO, Çinli rakiplerle rekabet edebilmek için sadece 2 yıl içinde seri üretime geçeceğini açıkladı.

Renault Twingo

Twingo’nun tasarımı, 90’ların ilk neslinin retro esintilerini taşıyor. Yarım daire şeklindeki LED aydınlatma birimleri ve imza niteliğindeki tek kutu oranları, orijinal Twingo’nun şık tarzını modern bir yorumla birleştiriyor. Şehir içi kullanım için ideal olan Twingo, kısa kaput eğimi, aydınlatılmış ön kapı kolları ve C sütunlarına gizlenmiş arka kapı kolları gibi tasarım detaylarıyla dikkat çekiyor. Arka cam, orijinal tasarımın gelişmiş versiyonları olarak öne çıkıyor; daha büyük tekerlekler ise tasarımı 21. yüzyıla taşıyor.

Henüz detaylı teknik özellikleri açıklanmamış olsa da, 2026 Renault Twingo’nun 20 bin Euro’nun altındaki başlangıç fiyatıyla, şehir içi elektrikli araç segmentinde önemli bir alternatif olması bekleniyor. Volkswagen ID.1, Citroen e-C3, Fiat Panda gibi modellerle rekabet edecek.

450.000 ile 500.000 TL Arasında Otomobil Tavsiyeleri

450 - 500 Bin TL ile Alınabilecek İkinci El Arabalar
  • Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir