1. Anasayfa
  2. Otomobil Teknik Bilgileri
  3. Arabalarda Kış Bakımı Nasıl Yapılır?

Arabalarda Kış Bakımı Nasıl Yapılır?

Kışlık bakım yapılırken kontrol edilmesi gereken kısımlar arasında; yağı, suyu, filtreler, bujiler, V kayış, cam rezistansı frenler, silecekler, klima, akü ve lastikler bulunuyor.

Abone Ol google-news

Araba Hangi Durumlarda Tekleme Yapar?

Arabalarda Kış Bakımı Nasıl Yapılır?

Arabaların Yazlık bakımı ve Kış bakımı yapılması önerilir. Bu bakımların yapılması araçlarda performans konusunda olumlu etki sağlar. Araç bakımı yapılırken genel olarak bakım yapılması tavsiye edilir. Kışlık bakım yapılırken kontrol edilmesi gereken kısımlar arasında; yağı, suyu, filtreler, bujiler, V kayış, cam rezistansı frenler, silecekler, klima, akü ve lastikler bulunuyor.

Aracınızın motor soğutma suyunun kış aylarında donmasını engellemek için aracınıza antifriz eklemelisiniz. Eğer antifriz koymazsanız. Motor soğutma suyu donarak silindir bloğunun çatlamasına ve motorun düzensiz olarak çalışmasına neden olacaktır. Silecek suyunun donmaması içinde antifrizli silecek suyu koymalısınız.

Hava filtresini kontrol ederek temiz ve kış şartlarında kullanılabilir olup olmadığını kontrol ediniz.

Arabanızın klima ve kalorifer sistemini kontrol ettirmelisiniz. Klimalı araçlarda polen filtresi kontrol edilmeli.

Motor yağının ve yağ filtresinin kontrol edilmesi ve gerekliyse değiştirilmesi gerekir.

Cam rezistanslarını kontrol etmelisiniz. Cam rezistansı camdaki buğuyu ve donmayı engeller. Arızalı olması durumunda camdaki buğulanma ve donmayı engelleyemez.

V kayışının kontrol edilmesi de çok önemlidir. Çünkü V kayışı, araçta elektrik üretimi, klima motoruna güç gönderme, motordaki hareketi alma gibi pek  çok görevi bulunuyor. V kayışı yazın sıcak havalarda gevşemiş olabilir, ve arabanızdaki birçok aksamın düzenli olarak çalışmamasına neden olur.

Kış bakımı yapılıyorsa mutlaka akünün de kontrol edilmesi gerekir. Akü eskiyse kışın görevini tam olarak yerine getiremez. Akünün su seviyesi kontrol edilmeli, kutup başlarında oksitlenmemesi için kutup başları temizlenmeli, aküde şarj problemi yaşamamak için araç şarj dinamosu kontrol edilmeli, aracı uzun süre kullanmayacaksanız akü kutup başlarını sökmelisiniz.

Aracınızdan yazlık lastikleri çıkarıp kışlık lastikleri takmalısınız. Kışlık lastik takmak buzlu ve kaygan yolda aracın kontrolünü kolaylaştırır.

Kış aylarında aracınızda bulundurmanız gereken malzemeler arasında; lastikler için zincir, çekme halatı, tekerlek takozu, el feneri, ilk yardım seti vs. gibi malzemeler bulundurulmalı.

Trafikte Gördüğümüz Farklı Renklere Sahip Plakaların Anlamları

ÖTV Muafiyeti Nedir? ÖTV Muafiyetli Araç Alma Şartları Nelerdir?

450 - 500 Bin TL ile Alınabilecek İkinci El Arabalar
  • Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir