1. Anasayfa
  2. Otomobil
  3. 2021 Toyota Yaris Cross Hybrid Özellikleri

2021 Toyota Yaris Cross Hybrid Özellikleri

Toyota, yeni B-SUV modeli olan Toyota Yaris Cross’u internet üzerinden tanıttı. Yaris ile altyapısını paylaşan Yaris Cross tasarımı ve güçlü SUV özelliklerinin yanı sıra şehir içinde yüksek verimlilik sunan ideal bir otomobil olarak öne çıkıyor.

Abone Ol google-news

2025 Audi Q6 E-Tron Tanıtıldı

2021 Toyota Yaris Cross Hybrid Özellikleri

Toyota Yaris Cross, 2021’in ortalarında Avrupa’da piyasaya sürüldüğünde Yaris ailesinin üçüncü üyesi olacak. Altın rengine ince dokunuşlar yapan tasarımcılar, lansman rengi olarak iki tonlu Brass Gold adlı yepyeni özel bir renk kullanıldı. Ayrıca otomobilin sis farları, olabildiğince aşağıya konumlandırılmış. Farklı jant tasarımları ve otomobilin çamurluklarına yerleştirilen eklentiler, Yaris Cross’u diğer Yaris modellerinden ayırıyor.

2021 Toyota Yaris Cross boyutlarına baktığımızda uzunluğu 4.180 mm, genişliği 1.765 mm, yüksekliği 1.560 mm ve aks aralığı ise 2.560 mm.

Elektrikli bagaj kapağının ardında ayarlanabilir bir zemin sunan Toyota, 40:20:40 katlanan koltuklar yardımıyla iyice genişletilebilen yükleme alanı ve eşyaları sabitlemek adına ayarlanabilir kemerler ile donatmış.

Birçok rakip eşit derecede pratik olsa da, çok azı dört tekerlekten çekiş seçeneği sunarken hiçbiri hibrid güç aktarma organı ve AWD kombinasyonu sunmuyor. Toyota Yaris Cross, dört tekerlekten çekiş sistemini 1.5 litrelik üç silindirli benzinli motor ve elektrik motorundan oluşan hibrit bir güç aktarma organı ile eşleştiriyor. Bu hibrit sistem toplamda 116 beygir gücü üretiyor.

Yakıt tüketimini ve CO2 emisyonunu düşüren teknoloji, normal sürüş koşullarında önden çekişli gibi davranıyor. Ancak yol tutuşu düştüğü zaman ya da daha iyi bir ivmelenme istendiğinde AWD-i sistemi gücü dört tekerleğe birden aktarıyor.

Toyota Safety Sense adlı aktif güvenlik sistemlerine sahip Yaris Cross’da otomatik frenleme, direksiyon yardımı, görsel ve sesli uyarılara kadar birçok tehlike önleyici donanım yer alıyor.

Toyota Yaris Cross, Fransa’daki Valenciennes bölgesindeki TMMF fabrikasında üretilecek. Şirket yılda 150.000’in üzerinde araç üretmeyi planlıyor. Fiyatı henüz bilinmeyen Yaris Cross, Renault Captur  Nissan Juke ve Ford Puma gibi rakiplere karşı çıkacak. Yeni model, 2021 yazında Avrupa’da satışa sunulacak.

Hibrit Range Rover Evoque ve Discovery Sport Tanıtıldı İşte Özellikleri

2020 Hyundai Veloster N Tanıtıldı İşte Özellikleri 

2020 Audi A3 Sedan Tanıtıldı İşte Özellikleri ve Fiyatı

450 - 500 Bin TL ile Alınabilecek İkinci El Arabalar
  • Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir