1. Anasayfa
  2. Otomobil Haberleri
  3. Volkswagen CEO’su: 2025 Yılına Kadar Tesla’yı Geçebiliriz

Volkswagen CEO’su: 2025 Yılına Kadar Tesla’yı Geçebiliriz

Volkswagen CEO’su Herbert Diess, 2025 yılına kadar Tesla’yı geçerek, dünyanın en büyük elektrikli araç satıcısı olmayı hedeflediklerini açıkladı.

Abone Ol google-news

Otomobil Markalarının Ekim Ayına Özel Kampanyaları!

Volkswagen CEO’su: 2025 Yılına Kadar Tesla’yı Geçebiliriz

Alman otomotiv üreticisi Volkswagen’in üst yöneticisi (CEO) Herbert Diess, Tesla ile elektrikli otomobil üretiminde artan rekabet nedeniyle daha önce 30 bin civarında çalışanını işten çıkarmayı planladığını açıklamıştı.

Volkswagen: 2025 Yılına Kadar Tesla'yı Geçebiliriz

Tesla ve Çinli üreticilerle rekabet edebilmek için devrim yapmaları gerektiğini daha önce de söyleyen Volkswagen’in üst yöneticisi (CEO) Herbert Diess, çeşitli açıklamalarda bulundu. Alman otomotiv devi Volkswagen’in CEO’su Herbert Diess, 2025 yılına kadar Tesla’yı geçerek, dünyanın en büyük elektrikli araç satıcısı olmayı hedeflediklerini söyledi. Diess yaptığı açıklamada, “Zor bir yarış olacak ama pes etmeyeceğiz. ABD’deki ana rakibimizin bu kadar hızlı ve iyi hazırlanmış olmasını beklemiyorduk.” dedi.

Tesla, Avrupa’daki ilk fabrikasını geçtiğimiz aylarda Almanya’nın Berlin şehrinde açmıştı. Bu sayede ABD’li şirket, Volkswagen’e ve diğer rakipleri BMW ve Mercedes-Benz’e kendi evlerinde meydan okudu. Tesla, Berlin’deki fabrikasında tam kapasiteyle çalıştığı zaman haftalık 5 bin ila 10 bin araç üretebilecek. Bu rakam, Almanya’nın 2020’de ürettiği bataryalı elektrikli araç sayısının iki katından bile fazla.

Buradan “Otomobillerde Hasarlı Camları Geri Dönüştürüp Yeniden Kullanacak” inceleyebilirsiniz.

https://www.youtube.com/watch?v=onJ63a5AxfU&t=20s

Buradan “Yeni 2023 Range Rover Sport Tanıtıldı: İşte Fiyatı ve Özellikleri” inceleyebilirsiniz.

450 - 500 Bin TL ile Alınabilecek İkinci El Arabalar
  • Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir