1. Anasayfa
  2. Fiat
  3. Stellantis, Yeni Tesisinde Fiat 500 ve Doblo’nun Üretimine Başladı

Stellantis, Yeni Tesisinde Fiat 500 ve Doblo’nun Üretimine Başladı

Stellantis, Kasım 2022’de verdiği taahhüdü yerine getirerek Cezayir’deki Tafraoui üretim tesisinde üretime başladığını açıkladı.

Abone Ol google-news

Toyota Tüm Zamanların En Yüksek Kârını Açıkladı

Stellantis, Fiat 500 ve Doblo'nun Üretime Başladı

Stellantis, Yeni Tesisinde Fiat 500 ve Doblo’nun Üretimine Başladı

Stellantis, dünyanın lider mobilite şirketlerinden biri olarak, üretim kapasitesini artırma hedefi doğrultusunda önemli bir adım atmıştır. Kasım 2022 tarihinde verdiği taahhüdü yerine getirerek, Cezayir’deki Tafraoui üretim tesisinde üretime başladı. Bu stratejik karar, Fiat markasının yerli üretimi aracılığıyla Cezayir otomotiv sektörünün gelişimine katkıda bulunmanın yanı sıra, Stellantis’in Orta Doğu ve Afrika bölgesindeki pazar payını artırma amacını taşımakta.

2024 Ford Tourneo Courier ve Transit Courier Fiyatı ve Özellikleri için tıklayın.

Stellantis Üst Yöneticisi (CEO) Carlos Tavares, iDare Forward 2030 planının bir parçası olarak Cezayir’in Stellantis’in bölgesel geleceğine dahil edilmesini vurgulayarak, “Fiat markasını ülkeye getirerek, Cezayir’de otomobil üreterek ve Cezayirli müşterilere harika modeller sunarak bu planımızı gerçekleştirmiş olmaktan gurur duyuyoruz. Bu, Tafraoui sakinleri ve Cezayirli müşterilere katma değer yaratan büyüme ve gelişme yolculuğunun başlangıcıdır. Bu gelişmeyle ülkeye olan bağlılığımızı artırmaya hazırız” şeklinde konuştu.

Stellantis, Fiat 500 ve Doblo'nun Üretime Başladı

Bu önemli gelişme, Cezayir Yatırım Teşvik Ajansı (AAPI) ile Kasım 2022’de imzalanan çerçeve anlaşmasını tamamlıyor. Stellantis ve tedarikçileri, Fiat modellerinin üretimi için 200 milyon Euro’nun üzerinde bir başlangıç yatırımı yapmayı taahhüt etmiştir. Tafraoui Fabrikası, Fiat 500 ve Fiat Doblo modelleriyle başlayarak yılda 90 bin otomobil üretecek şekilde planlandı.

Stellantis, Cezayir’deki otomotiv endüstrisinin gelişimine olan uzun vadeli taahhüdünü vurgulamaktadır. Bu çerçevede, yerel tedarikçi ekosistemini geliştirmek ve yerelleştirme oranını 2026 yılında yüzde 35’e çıkarmak gibi hedefler belirlenmiştir. Ayrıca, bilgi ve teknoloji transferiyle ileri teknolojilere odaklanılarak, elektrik destekli ve elektrikli araçlar da dahil olmak üzere sektörde uzmanlaşma planları bulunmaktadır.

Kia Sorento Prestige 1.6L 230 HP DCT Otomatik 4×4 için tıklayın.

Stellantis’in Cezayir’deki ticari faaliyetleri, 2023 yılında başlamış ve kısa sürede yüzde 65’i kapsayan 50’nin üzerinde satış noktası ve 9 modelle güçlü bir büyüme kaydetmiştir. Bu başarı, Cezayir’i Stellantis için Orta Doğu ve Afrika bölgesinde bir ihracat platformu haline getirme hedefini desteklemektedir. Fiat ve Opel markaları, 900’e yakın ekibin yanı sıra güçlü bir lojistik altyapısıyla Cezayirli müşterilere hizmet vermektedir. Stellantis, Cezayir’i stratejik bir otomotiv üretim merkezi olarak konumlandırmayı planlamaktadır.

450 - 500 Bin TL ile Alınabilecek İkinci El Arabalar
  • Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir