1. Anasayfa
  2. Haber
  3. Çarpışma Testlerinde Değişiklik: Euro NCAP’ten Fiziksel Düğme Uyarısı!

Çarpışma Testlerinde Değişiklik: Euro NCAP’ten Fiziksel Düğme Uyarısı!

Euro NCAP, 2026 yılında yeni test kuralları yürürlüğe alacak.

Abone Ol google-news

Otopilotla Giderken Uyuyan Tesla Sürücüsünü Polis Durdurdu!

Çarpışma Testlerinde Değişiklik: Euro NCAP’ten Fiziksel Düğme Uyarısı!

Euro NCAP'ten fiziksel düğme uyarısı

Otomotiv endüstrisi son yıllarda hızlı bir evrim geçirerek elektrikli otomobillerle birlikte modernizasyon ve ilerleme sağlamıştır. Ancak bu modernlik beraberinde bazı önemli sorunları da getirmiştir. Özellikle devasa dokunmatik ekranların yaygınlaşması, araçların temel kontrollerini fiziksel düğmeler yerine ekranlar üzerinden yapma eğilimine yol açmıştır.

Euro NCAP’in stratejik gelişim direktörü Matthew Avery’e göre, bu durum sürücülerin dikkat dağınıklığı yaşamasına ve kazaların artmasına neden olmaktadır. Bu nedenle, Euro NCAP 2026 testlerinde araçların temel işlevler için fiziksel kontroller kullanmasını teşvik etmektedir. Bu yaklaşım, sürücülerin gözlerini yoldan ayırmadan temel kontrollere erişmelerini sağlayarak güvenliği artırmayı hedeflemektedir.

Euro NCAP'ten fiziksel düğme uyarısı

Özellikle acil durum özelliklerinin (örneğin, sinyaller, dörtlüler, silecekler, korna, eCall gibi) fiziksel düğmelerle erişilebilir olması gerektiği vurgulanmaktadır. Euro NCAP’in bu talepleri, üreticilerin güvenlik standartlarını artırmaya teşvik etmeyi amaçlamaktadır.

Trafik İşaretlerinin Anlamları için tıklayın.

Ancak Euro NCAP’in talepleri bağlayıcı değildir. Bununla birlikte, üreticiler için beş yıldızlı güvenlik puanı almak önemli bir pazarlama unsuru olarak görülmektedir. Dolayısıyla, güvenlik standartlarına uygunluğu sağlamak için üreticilerin temel kontroller için fiziksel düğmelere dönme ihtimali yüksektir.

Yapılan araştırmalar fiziksel düğmelerin, özellikle araç kontrollerini hızlı ve etkili bir şekilde gerçekleştirmek için dokunmatik ekranlardan daha uygun olduğunu ortaya koymuştur

450 - 500 Bin TL ile Alınabilecek İkinci El Arabalar
  • Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir