1. Anasayfa
  2. Haber
  3. Facebook Adını Değiştirdi, Facebook’un Yeni Adı ve Logosu Belli Oldu

Facebook Adını Değiştirdi, Facebook’un Yeni Adı ve Logosu Belli Oldu

Facebook’un bir süredir beklenen yeni ismi belli oldu. CEO Zuckerberg şirket isminin ‘Meta’ olarak değiştirileceğini duyurdu.

Abone Ol google-news

CATL’ın 10 Dakikada 600 km Menzil Sunan Bataryası

Facebook Adını Değiştirdi, Facebook’un Yeni Adı ve Logosu Belli Oldu

Sosyal medya devi Facebook yeniden markalaşma süreci kapsamında adını Meta olarak değiştirdi. Şirket adında yapılan değişiklik Facebook, Instagram ve WhatsApp gibi uygulamaları etkilemeyecek, sadece çatı şirket adı Meta olarak değişecek. Facebook CEO’su Mark Zuckerberg, şirketin geleceğe yönelik sanal gerçeklik vizyonunu kuşatma çabası kapsamında Meta adıyla yeniden markalaşacağını açıkladı.

Facebook Adını Değiştirdi, Facebook'un Yeni Adı Belli Oldu

Zuckerberg şirketin yeni vizyonunu “gerçeğe yakın sanal dünya” anlamına gelen “metaverse” ifadesiyle nitelendirdi. Facebook’un bu hamlesi eski çalışan Frances Haugen’in sızdırdığı belgelere dayanılarak yapılan şirkete yönelik olumsuz haberlerin ardından geldi. Haugen, Facebook’u kârı güvenliğin üstünde tutmakla suçlamıştı.


Taksi Filminin Başrol Oyuncusu, İstanbul’da Taksi Bulamadı


Zuckerberg ‘metaverse’ün gelen 10 yıl içerisinde bir milyar kişiye ulaşmasını beklediklerini ifade etti. Zuckerberg’e göre; ‘metaverse’, insanların etkileşime geçebileceği, iş yapabileceği, ürün ve içerik yaratabileceği bir yer ve üreticiler için milyonlarca iş yaratacak yeni bir ekosistem olacak.

Metaverse Nedir?

Facebook Adını Değiştirdi, Facebook'un Yeni Adı ve Logosu Belli Oldu

Facebook CEO’su Mark Zuckerberg Temmuz ayında, tüketicilerin yalnızca şirketin platformlarında oturum açacakları değil, aynı zamanda bu dijital dünyada yaşayacakları, çalışacakları ve oyun oynayacakları metaverse’i Facebook’un ve bütün olarak internetin geleceği için bir vizyon olarak agresif bir şekilde vurgulamaya başlamıştı.


https://www.youtube.com/watch?v=EylcWlmRwPI&t=23s


 

450 - 500 Bin TL ile Alınabilecek İkinci El Arabalar
  • Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir