1. Anasayfa
  2. Haber
  3. Hyundai, Kendinden Zincirli Kış Lastiğini Tanıttı

Hyundai, Kendinden Zincirli Kış Lastiğini Tanıttı

Güney Kore’nin önde gelen otomobil üreticisi Hyundai, kış aylarında sürücülere daha fazla güvenlik ve konfor sunmak amacıyla kendinden zincirli kış lastiği konseptini tanıttı.

Abone Ol google-news

Nisan Ayında En Çok Satan Arabalar ve 2 Yıl Sonra Düşüş!

Hyundai, Kendinden Zincirli Kış Lastiğini Tanıttı

Hyundai, Kendinden Zincirli Kış Lastiğini Tanıttı

Hyundai, sürücülere geleneksel kar zincirlerinin getirdiği zorlukları ortadan kaldırmayı amaçlayan yeni bir jant ve lastik tasarımını sunarak öne çıkıyor. Bu yenilikçi sistem, sürücülere bir düğmeye basarak açılıp kapanabilen yerleşik kar zincirlerini kullanma imkanı tanıyor.

Her lastiğin altında, tekerleğin altındaki tel düzeni ile uyumlu altı girintili oyuklar bulunmaktadır. Bu özel oyuklarda, sırtın içine çekilmiş kalın teller bulunmakta ve sürücüler, araçlarının multimedya ekranındaki bir butona basarak bu telleri lastiğin içinden çıkarabilmektedirler.

2024 Hyundai Tucson N Line Ortaya Çıktı

Bu inovatif lastik zinciri sistemi, içlerinden geçen elektrik akımı ile etkinleştirilebilen şekil hafızalı alaşımlar kullanılarak yapılmaktadır. Şekil hafızalı alaşım, tel halkasını lastik sırtı seviyesinin üzerine iterek zinciri ortaya çıkaran orijinal şekline dönerek çalışmaktadır.

Hyundai, Kendinden Zincirli Kış Lastiğini Tanıttı

Hyundai’nin Gelişmiş Şasi Geliştirme Ekibi Başkanı Joon Mo Park, bu teknolojinin lastik değişim zamanını hatırlatma özelliği ile birlikte sürücülere pratik bir çözüm sunduğunu belirtiyor. Ayrıca, Hyundai ve Kia araçlarına entegre edilmesi düşünülen bu inovasyonun, müşterilere gerçek dünya çözümleri sunma konusundaki kararlılıklarını yansıttığını ifade ediyor.

Bu yeni teknolojinin hayata geçirilmesi için, Hyundai ve lastik üreticilerinin özel çalışmalar yapması ve tüm tekerlek grubunun elektrik bağlantılarıyla entegre edilmesi gerekmektedir. Hyundai, teknolojinin Güney Kore ve ABD’de patentini aldığını ve şu anda daha fazla teknolojik gelişme, dayanıklılık ve performans testlerinin ardından lastiklerin seri üretimini değerlendirmeyi planladığını belirtiyor. Bu yenilik, özellikle karlı veya buzlu koşullarda sıkça araç kullananlar için önemli bir kolaylık olabilir.

200 Bin TL’ye Alınabilecek Arabalar

450 - 500 Bin TL ile Alınabilecek İkinci El Arabalar
  • Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir