1. Anasayfa
  2. Haber
  3. Hyundai Kona, Çarpışma Testinde Alev Aldı

Hyundai Kona, Çarpışma Testinde Alev Aldı

Hyundai Kona modelinin çarpışma testinde yaşanan sorununa çözüm bulundu. İşte detaylar:

Abone Ol google-news

ZES Elektrikli Araç Şarj İstasyonlarında %25 Zam Yapıldı!

Hyundai Kona

Hyundai Kona, Çarpışma Testinde Alev Aldı

Geçtiğimiz kasım ayında Yol Güvenliği Sigorta Enstitüsü (IIHS) tarafından çarpışma testine tabi tutulan Hyundai Kona modeli, yaşanan “%40 önden çarpma” testinin (64 km/s hız ile gerçekleşti) ardından ortaya çıkan akü sorunuyla gündeme gelmişti. Hyundai, yapılan inceleme sonucunda ortaya çıkan elektronik kontrol ünitesi ve akü bağlantısı sorununa çözüm buldu.

Daihatsu’nun Hatalı Testlerinde Skandal Büyüyor: Toyota, Mazda ve Subaru Üretimi Durdurdu

Çarpışma sonucunda elektronik kontrol ünitesinin akünün pozitif ucuna doğru itildiği ve açıkta kalan bakır kablolar ile temas etmesi sonucu ortaya çıkan akü sorunu, Hyundai tarafından çözülmüş durumda. Şirket, akünün pozitif tarafına ek bir koruma parçası tasarlayarak tekrarlanan çarpışma ve hasar testlerinde sorunu çözmeyi başardı.

2024 Hyundai Kona

Bu çözümle birlikte, Amerika’daki 10 bin 984 Kona sahibini ilgilendiren durumda, 1.6 T-GDI motorlu (hibrit model dahil) araç sahipleri, bayilere başvurarak ücretsiz olarak yeni parçanın monte edilmesi sürecinden faydalanabilecekler. Ayrıca, yeni araçlar bu standartta üretilecek, bu sayede gelecekteki Kona sahipleri de bu güvenlik önlemlerinden yararlanabilecekler.

2024 BMW 3 Serisi Sedan M Sport için tıklayın.

Hyundai Türkiye ve Hyundai Avrupa tarafından henüz bir açıklama yapılmamış olsa da, aynı konfigürasyona sahip araçların dünya genelinde aynı parçalar ile üretildiği göz önüne alındığında, araç sahiplerinin bayilere başvurup detaylı bilgi alabilir.

450 - 500 Bin TL ile Alınabilecek İkinci El Arabalar
  • Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir