1. Anasayfa
  2. Haber
  3. OYAK ve Renault’tan Türkiye’ye 400 Milyon Euroluk Yatırım!

OYAK ve Renault’tan Türkiye’ye 400 Milyon Euroluk Yatırım!

Bursa Oyak Renault Fabrikası, otomotiv dünyasında heyecan yaratan bir gelişmeyle karşımıza çıkıyor. 2027 yılına kadar, sektöre damga vuracak 4 yeni Renault modelinin üretimine başlanacak. Bu modeller arasında yer alacak üç SUV modeli, özellikle B ve C SUV segmentindeki müşterilerin ihtiyaçlarına yönelik olarak tasarlanacak.

Abone Ol google-news

Togg T10X için Yenilenen Kredi Kampanyası 0 Faiz

Renault Logolu Duster Geliyor

Bursa’da 4 Yeni Otomobil Üretecek: Renault Duster Geliyor!

Bursa tesisinin otomotiv dünyasında yepyeni bir döneme hazırlandığı resmiyet kazanmış oldu. Renault’un 2027 yılına kadar maliyetlerini optimize etme hedefi doğrultusunda, Bursa tesisinde gerçekleştirilecek önemli değişikliklerle birlikte, toplamda dört yeni modelin üretimine başlanacak. Bu modellerden biri, uzun süredir merakla beklenen Renault Duster olacak.

Renault, “Uluslararası 2027 Oyun Planı”nı Türkiye’de duyurarak, Türkiye’nin stratejik önemini vurguladı. Bu kapsamda, markanın Türkiye’deki ortağı OYAK ile 54 yıllık başarılı iş birliği göz önüne alındığında, Türkiye’nin Renault için kilit bir merkez olduğunu belirtti.

3. Nesil Yeni Duster Yenilikçi Özellikleriyle Tanıtıldı

Türkiye’ye Odaklı Yeni Strateji

Renault CEO’su Fabrice Cambolive, İstanbul’daki basın konferansında, Türkiye’nin “Uluslararası 2027 Oyun Planı” içinde öne çıkan bir merkez olduğunu açıkladı. Bu planın temel hedefleri arasında Türkiye’nin pazar lideri olması, markanın ürün gamını güçlendirmesi, özellikle SUV segmentinde güçlü bir varlık oluşturması ve elektrifikasyon stratejisini uygulaması yer alıyor. Bursa fabrikasının, sadece Avrupa değil, dünyanın diğer ülkelerine de ihracat yapacak şekilde geliştirileceği vurgulandı.

Yeni Renault Duster ve SUV Segmentinde Güçlü Bir Gelecek

Renault Logolu Duster

Renault Group Türkiye CEO’su Jan Ptacek, Türkiye’nin yerel üretiminin pazar liderliğinin anahtarı olduğunu belirterek, 2027 öncesinde Bursa Oyak Renault Fabrikası’nda yerelleştirilecek 4 yeni Renault modelini duyurdu. Bunların içinde öne çıkan, Türkiye’de derin bir bağa sahip olan ve Türkiye’nin Renault ülkesi olduğunu belirten MAİS A.Ş. CEO’su Dr. Berk Çağdaş tarafından açıklanan ilk model, Yeni Renault Duster oldu. Duster’ın dünya çapında 13 yıllık kariyerinde 1,7 milyondan fazla satış rakamına ulaştığı belirtilerek, yeni modelin 2024’ün ikinci yarısında Türkiye’de satışa sunulacağı ifade edildi.

Yeni Renault Duster’ın etkileyici SUV tasarımıyla öne çıktığı, sağlamlık, dayanıklılık, off-road yetenekleriyle dikkat çektiği belirtildi. Ayrıca, “Uluslararası 2027 Oyun Planı”nın temel önceliklerinden biri olan hibrit teknolojiyle donatılacak.

Elektrikli Araçlara Yatırım ve Yerelleştirme Stratejisi

Renault Duster

Renault, Türkiye’de 2027’ye kadar hibrit ve elektrikli araç satışlarını önemli ölçüde artırmayı hedefliyor. 2025 yılına kadar Türkiye’de yeni nesil hibrit motorların da yerelleştirileceği ve her yeni modelde bir hibrit motor seçeneği sunulacağı ifade edildi. 2027’ye gelindiğinde, Türkiye’deki elektrikli araç satışlarının toplam Renault satışlarının %1/3’ünü oluşturması hedefleniyor.

OYAK Renault Fabrikası ve Modüler Platform Yatırımı

Renault Group, Türkiye’deki OYAK Renault fabrikasında 2026 yılına kadar yeni bir modüler platformu devreye almayı planlıyor. Bu esnek ve yüksek verimli platform, çeşitli güç aktarma organları teknolojileriyle uyumlu olacak. OYAK Renault fabrikasının, 2027 yılına kadar dünya genelinde küresel bir ihracat merkezi haline getirilmesi hedefleniyor.

AR-GE Faaliyetlerinde Artış ve Yatırım

Renault, Türkiye’deki AR-GE faaliyetlerini önemli ölçüde artırarak 2025 yılına kadar Bursa’daki AR-GE merkezinde çalışan mühendis sayısını 500’e çıkarmayı planlıyor. Bu, yerel mühendislik yetkinliklerinin geliştirilmesine büyük bir katkı sağlayacak. Renault, OYAK ile 2027 stratejisi girişimi kapsamında 400 milyon Euro’nun üzerinde yatırım yapacak.

Yeni Austral E-Tech Full Hybrid

450 - 500 Bin TL ile Alınabilecek İkinci El Arabalar
  • Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir