1. Anasayfa
  2. Haber
  3. Stellantis’in Fabrika Çıkışlı 2. El Araçlar Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Stellantis’in Fabrika Çıkışlı 2. El Araçlar Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Stellantis Grubu, Torino’daki Mirafiori tesisini yenilikçi bir adım ile dönüştürüyor. 40 milyon Euro’luk yatırımla gerçekleşecek olan bu dönüşüm, 73 bin m²’lik bir alana yayılacak ve “SUSTAINera” adını taşıyacak.

Abone Ol google-news

Toyota Tüm Zamanların En Yüksek Kârını Açıkladı

SUSTAINera

Stellantis’in Fabrika Çıkışlı 2. El Araçlar Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Stellantis Grubu, Renault’nun Avrupa’da başlattığı “fabrika çıkışlı ikinci el” konseptine benzer bir girişimi, İtalya’nın Torino şehrindeki Mirafiori tesisinde hayata geçirme kararı aldı. Grup, sürdürülebilirlik ilkesini 4R kavramıyla vurgulayarak; Reman (yeniden üretim), Repair (onarım), Reuse (yeniden kullanım) ve Recycle (geri dönüşüm) adımlarını içeren kapsamlı bir döngüsel ekonomi yaklaşımı benimseyecek.

araba yenileme

Yapılan açıklamada, 40 milyon euro yatırımla dönüştürülecek 73 bin metrekarelik Mirafiori tesisinin, “döngüsel ekonomi merkezi” olarak faaliyet göstereceği ve 2025’e kadar 550 kişinin istihdam edilmesi hedeflendiği belirtildi. Bu adımın, Stellantis Grubu’nun 2038 net karbon nötr hedefine ulaşmasında önemli bir rol oynayacağı vurgulanırken, 2030’a kadar döngüsel ekonomi iş koluyla 2 milyar euro üzerinde gelir elde etmeyi öngördükleri ifade edildi.

Avrupa’da Otomobil Vergi (KDV) Oranlarındaki Farklar: En Yüksek Otomobil Vergisi

stellantis

Döngüsel ekonomi merkezinin ana hedefi, parçaların ve araçların ömrünü uzatarak mümkün olduğunca uzun süre dayanmalarını sağlamak olarak belirlendi. Ömrünü tamamlamış araçlardan alınan parçalar, geri dönüşüm sürecinden geçirilerek yeni araçlar ve parçalar üretmek üzere döngüye geri kazandırılacak. Bu süreçte, önemli bileşenler arasında motor, şanzıman ve yüksek voltajlı bataryalar gibi parçalar yer alacak.

Stellantis, bu döngüsel ekonomi girişimiyle sadece çevresel sürdürülebilirliğe katkıda bulunmakla kalmayıp aynı zamanda ekonomik açıdan da güçlenmeyi hedefliyor. Grup, Mirafiori tesisinde hayata geçirdiği bu proje ile otomotiv sektöründe döngüsel ekonominin öncüsü olmayı amaçlıyor.

Stellantis, sürdürülebilirlik ve ekonomik verimliliği hedefleyen 4R Stratejisi kapsamında çeşitli önemli işlemler gerçekleştirmektedir.

stellantis 2.el

1. Yeniden Üretim (Reman): Stellantis, kullanılmış, aşınmış veya arızalı bileşenleri özgün kalite standartlarına uygun bir şekilde sökerek temizler ve orijinal OEM spesifikasyonlarına göre yeniden üretir. Bu süreç, SUSTAINera etiketi altında sürdürülebilir ve uygun fiyatlı yedek parça alternatifleri sunmayı amaçlar. 2025 yılına kadar 50.000’den fazla yeniden üretilmiş parça yönetilmesi hedeflenirken, bu rakamın 2030 yılına kadar 150.000’e çıkması beklenmektedir.

araç dönüşüm

2. Ayırma Merkezi (Reman, Geri Dönüşüm): Tahmini 2,5 milyon aşınmış parçadan oluşan çekirdek, 2025 yılına kadar tesisin yeniden üretim ve geri dönüşüm ihtiyaçlarını karşılamak üzere işlenir. 2030 yılına kadar bu sayının 8 milyona çıkması planlanmaktadır.

fabrika çıkışlı araba

3. Araç Yenileme (Onarım, Yeniden Kullanım ve Yeniden Kullanım): Stellantis, araçları estetik ve mekanik olarak onarmak için yeni, yeniden üretilmiş veya kullanılmış parçalar kullanır. Daha sonra, SPOTiCAR ve Stellantis &You gibi üretici sertifikalı ikinci el araç programları aracılığıyla araçları müşterilere sunar.

fabrika çıkışlı 2.el

4. Araç Sökümü (Geri Dönüşüm, Yeniden İmalat ve Yeniden Kullanım): Araçların yaşam döngüsü sona erdiğinde, Stellantis tarafından yönetilen kullanılmış OEM parçaları, geri dönüşüm malzemesi olarak kullanılacak veya yeniden üretilecek parçalar için değerli bir kaynak haline gelir. Özellikle, CE Hub tarafından yönetilen kullanılmış OEM parçaları, SUSTAINera Yeniden Kullanım teklifini sağlamak için B-Parts ortağından temin edilen stokları entegre eder.

450.000 ile 500.000 TL Arasında Otomobil Tavsiyeleri

450 - 500 Bin TL ile Alınabilecek İkinci El Arabalar
  • Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir