1. Anasayfa
  2. Haber
  3. Peugeot Türkiye: Talepte Herhangi Bir Daralma Yok

Peugeot Türkiye: Talepte Herhangi Bir Daralma Yok

Peugeot Türkiye Genel Müdürü Gülin Reyhanoğlu, Bodrum’da düzenlenen basın toplantısında Peugeot’nun yenilenen modellerine ve otomotiv pazarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Abone Ol google-news

CATL’ın 10 Dakikada 600 km Menzil Sunan Bataryası

Peugeot Türkiye: Talepte Herhangi Bir Daralma Yok

Peugeot Türkiye Genel Müdürü Gülin Reyhanoğlu, Stellantis Türkiye olarak 2023 yılında otomotiv pazarının yaklaşık 1 milyon 150 bin adet civarında tamamlanmasını beklediklerini belirterek, “Pazarı çok dikkatli takip ediyoruz. Bizim gördüğümüz, şu anki ortamda talep hiçbir yere gitmedi, olduğu gibi duruyor. Talepte herhangi bir daralma yok.” dedi.

Mart ayındaki yeni 408 tanıtım toplantısında Stellantis Türkiye olarak toplam pazar beklentilerini 780-800 bin aralığında açıkladıklarını hatırlatan Reyhanoğlu, “O dönemde de her zamanki iyimserliğimizi korumuştuk. Eylül ayı sonu itibarıyla ise pazar 857 bin adeti geçerek beklentilerin ötesinde bir performans sergiledi. Son birkaç aydır pazarın 1 milyon adetin üstünde kapanacağına tüm sektör olarak hemfikiriz. Bununla birlikte biz Stellantis Türkiye olarak pazarın 2023 yılında 1 milyon 150 bin adet civarında tamamlanmasını bekliyoruz.” şeklinde konuştu.

Peugeot Türkiye olarak bugüne kadar ulaşılmamış yüksek bir pazar payına ulaştıklarını belirten Reyhanoğlu, toplam pazarın %65 büyüdüğünü, Peugeot Türkiye’nin ise %180’den fazla büyüdüğünü ifade etti.

Peugeot Türkiye Genel Müdürü Gülin Reyhanoğlu

Peugeot Türkiye’nin elde ettiği büyük başarıların global düzeyde de tanındığını belirten Reyhanoğlu, “Bu tarihi başarıları da sadece kendi ülkemiz sınırları içinde yazmıyoruz. Geçen sene hatırlarsanız global CEO’muz Linda Jackson ülkemize bir ziyaret gerçekleştirmişti. Kendisi Türkiye’ye geldiğinde bizlere 147 ülke içerisinde Türkiye satış sıralamasında yedinci sırada demişti ve Türkiye’yi daha yukarıda görmek istediğini söylemişti. Peugeot Türkiye olarak ilk 9 aydaki performansımızla tüm dünya çapında iki sıra birden yükselmeyi başararak global anlamda en çok Peugeot satılan 5. ülke konumuna ulaşmayı başardık. Fransa, İtalya, İngiltere, İspanya, Türkiye olarak ilk 5 oluşuyor. Şimdi hedefimiz sene sonundaki rekor sonuçlarımızla 5’inci basamaktan daha da yukarıya tırmanmak. Bu konuda gerçekten iddialıyız.”

48V Hibrit Teknolojisiyle Peugeot 3008 ve 5008 Türkiye’de

Pazarı dikkatlice takip ettiklerini vurgulayan Reyhanoğlu, “Kendi web sitemize her gün kaç kişi giriyor, kaç kişi tıklıyor, kaç kişi fiyat sayfamıza bakıyor, kaç kişi bayilerimizle görüşmek için form dolduruyor, bayiye ne kadarını yönlendirebiliyoruz? Ciddi anlamda arayan kaç kişi? Showroom trafiğimiz günde kaç hatta model bazlı bile showroom trafiği takip ediyoruz. Bizim gördüğümüz, şu anki ortamda talep hiçbir yere gitmedi, olduğu gibi duruyor. Talepte herhangi bir daralma yok.” şeklinde konuştu.

Peugeot Türkiye Genel Müdürü Gülin Reyhanoğlu

Türkiye otomotiv pazarına yeni katılan oyuncular olduğunu, tedarik konusunda mevcut oyuncularla bir rahatlama olduğunu ve rekabetin arttığını belirten Reyhanoğlu, “Evet, kredilere erişimlerde zorluklar var ama yılbaşında da vardı, hep vardı. Evet araç fiyatları biraz yükseldi. Onun için müşterinin alabilme gücü belli bir kitle müşteri için, en azından biraz daha düştü ama talep orada duruyor. Açıkçası talep olduğu sürece de aslında bu talebin de pandeminin başından itibaren süregeldiğini düşünüyoruz. Biliyorsunuz üretim ve tedarikçilerde kırılmalar oldu. Bu talebi henüz karşılayabilmiş değiliz sektör olarak. Talep devam ettikçe de adetlerimizin, hedeflerimizin de devam edeceğini düşünüyoruz. Daha talebi doyuramadık, bize göre öyle.” diye konuştu.

Araç bulma konusundaki sorunların azaldığını belirten Reyhanoğlu, “Şu anda müşterimiz araç bulabilir. Bir sıkıntı olmaz. Tabii ki spesifik bir versiyon, bir renk, bir motor seçeneği istiyordur, o zaman birkaç hafta bekleme süresi olabilir ama pandemi dönemindeki gibi araç bulamamakla ilgili bir sıkıntımız yok diyebiliriz şu an. Bu 408 için de geçerli. Ortalama bekleme süresi en fazla birkaç hafta…” ifadelerini kullandı.

Elektrikli araçlar konusunda bu yıl agresif bir strateji izlemediklerini belirten Reyhanoğlu, gelecek yıl için bir atak yapacaklarını ve gelecek senede toplam satışların %15’inin elektrikli araçlardan oluşmasını hedeflediklerini ifade etti.

700 Km Menzilli Fastback SUV 2024 E-3008

450 - 500 Bin TL ile Alınabilecek İkinci El Arabalar
  • Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir