1. Anasayfa
  2. Haber
  3. Tesla Cybertruck İlk Kazasını Corolla İle Yaptı: Cybertruck Sürücüsü Yaralandı!

Tesla Cybertruck İlk Kazasını Corolla İle Yaptı: Cybertruck Sürücüsü Yaralandı!

ABD’den gelen bilgilere göre Tesla Cybertruck ve Toyota Corolla kafa kafaya çarpıştı. İşte detaylar:

Abone Ol google-news

Eski Volkswagen Tasarımcısı Artık SAIC ve MG Markasında

Toyota Corolla ile çarpışan Tesla Cybertruck

Tesla Cybertruck İlk Kazasını Corolla İle Yaptı!

Elon Musk’ın 2019’da tanıttığı Tesla Cybertruck, geçtiğimiz ay ilk teslimatını yaparak yollara çıktı. Ancak çelik ve fütüristik tasarımıyla dikkat çeken aracın, Kaliforniya’da gerçekleşen ilk kazası raporlandı. Çarpıcı tasarımı ve çelik yapısıyla dikkat çeken elektrikli pick-up Tesla Cybertruck, 17 yaşındaki bir sürücünün kullandığı 2009 model Toyota Corolla ile çarpıştı.

Yeni Elektrikli Otomobil Xiaomi SU7 için tıklayın.

Geçtiğimiz gün yaşanan kazada, şans eseri hafif yaralanmalar dışında ciddi bir olay yaşanmadığı belirtildi. Yetkililer, yaralanmanın sadece Cybertruck sürücüsünde olduğunu açıkladı. Olayın otonom modda gerçekleşmediği ve hava koşullarının yağışlı olduğu vurgulandı. Kazada, Corolla’nın ön kısmında ciddi hasar oluşurken, Cybertruck’ın gözle görülen kısımlarında benzer hasar izlerine rastlanmadı. Ancak çarpışmanın diğer tarafındaki hasar hakkında net bir bilgi bulunmuyor.

Cybertruck’ın Özellikleri

Tesla Cybertruck'ın ilk kazası

Tesla Cybertruck, üç farklı versiyona sahip: arkadan itişli başlangıç modeli 402 kilometre menzil, dört tekerden çekişli çift motorlu versiyonu 547 kilometre menzil, üç motorlu versiyonu ise 515 kilometre menzil sunuyor. Ek batarya modülüyle menzil 756 kilometreye kadar çıkabiliyor. Aracın batarya kapasitesi belirtilmemiş, ancak 250 kW şarj hızını desteklediği ve 15 dakikalık şarjla 206 kilometre yol alabildiği açıklanmış. Tesla Cybertruck’ın başlangıç fiyatı ise 60 bin 990 dolar.

Tesla Cybertruck, ilk kaza raporuyla gündeme gelirken, çarpıcı tasarımının yanı sıra performans ve menzil özellikleriyle dikkat çekiyor.

Citroen C3 Aircross için tıklayın.

450 - 500 Bin TL ile Alınabilecek İkinci El Arabalar
  • Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir