1. Anasayfa
  2. Haber
  3. Tofaş, 2023 Yılı Faaliyet Raporu’nu Yayımladı

Tofaş, 2023 Yılı Faaliyet Raporu’nu Yayımladı

Tofaş, son olarak ‘2023 Yılı Faaliyet Raporu’nu kamuoyuyla paylaştı. Raporda, Tofaş’ın AR-GE’ye, dijital dönüşüme, mobilite hizmetlerine ve çalışanların yetkinlik gelişimine olan yatırımlarının devam ettiği vurgulandı.

Abone Ol google-news

Nisan Ayında En Çok Satan Arabalar ve 2 Yıl Sonra Düşüş!

Tofaş 2023 Yılı Faaliyet Raporu’nu Yayımladı

Tofaş 2023 Yılı Faaliyet Raporu

Tofaş, 2023 yılında gösterdiği performansı detaylandıran ‘2023 Yılı Faaliyet Raporu’nu kamuoyuyla paylaştı. Raporda, şirketin AR-GE çalışmalarına, dijital dönüşüme, mobilite hizmetlerine ve çalışanlarının yetkinliklerinin geliştirilmesine olan devam eden yatırımları vurgulandı.

Teknolojik ilerlemelerin ve ekonomik koşulların etkisiyle otomotiv sektörünün hızla değişmeye devam ettiği belirtilen raporda, 2023 yılında şirketin sürdürülebilir kalkınma hedefleri doğrultusunda ekonomik değer yaratma, toplumsal gelişimi destekleme ve çevresel, sosyal ve yönetişim performansını sürekli iyileştirme kararlılığı vurgulandı.

(Ford ve Volkswagen Türkiye’de Ortak Üretim Yapabilecek)

Türkiye otomotiv sektörünün tarihi bir rekora imza attığına dikkat çekilen raporda, Koç Holding ve Tofaş Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Koç, 2023’te pazarın önceki yıla göre %9 artarak toplamda 1.468.393 adet üretim seviyesine ulaştığını ifade etti.

2023 Yılı Faaliyet Raporu

Koç, Tofaş’ın 2023’te gösterdiği başarılı performansı vurgulayarak, şirketin 55. kuruluş yılında 7 milyonuncu aracını ürettiğini, ülke otomotiv üretiminin yüzde 16’sını gerçekleştirdiğini ve 60 bin adetlik ihracat yaptığını belirtti. Tofaş’ın Türkiye binek ve hafif ticari araç pazarında yüzde 16,2 pay elde ederek Fiat markasıyla sektör liderliğini beşinci yıla taşıdığını ifade etti. Tofaş’ın diğer markalarının da önemli bir pazar büyümesi elde ettiği raporda yer aldı.

Tofaş’ın Stellantis Türkiye ile gerçekleştirdiği satın alma anlaşmasını hatırlatan Koç, bu stratejik işbirliğinin ülkemizin geleceğine olan büyük güvenin güçlü bir kanıtı olduğunu vurguladı. Rekabet Kurumu onayı da dahil olmak üzere düzenleyici onaylara tabi olan bu işlemin 2024 yılında tamamlanmasını umduklarını belirtti.

Tofaş Yönetim Kurulu Üyesi ve CEO’su Cengiz Eroldu, şirketin Türkiye otomobil ve hafif ticari araç pazarındaki liderliğini 5 marka ve 200 bin 204 satış adediyle sürdürdüğünü ifade etti. Ayrıca, şirketin temsil ettiği markalarla tüm segmentlerde başarılı sonuçlar elde ettiğini vurguladı.

450 - 500 Bin TL ile Alınabilecek İkinci El Arabalar
  • Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir