1. Anasayfa
  2. Haber
  3. Volkswagen’den Ucuz Elektrikli Otomobil Ortaklığı!

Volkswagen’den Ucuz Elektrikli Otomobil Ortaklığı!

Alman otomotiv devi Volkswagen, Fransız otomotiv üreticisi Renault ile güçlerini birleştirerek, 20.000 Avro fiyatlı yeni bir elektrikli araç geliştirmeyi düşünüyor.

Abone Ol google-news

Toyota Tüm Zamanların En Yüksek Kârını Açıkladı

Volkswagen'den Ucuz Elektrikli Otomobil Ortaklığı!

Volkswagen’den Ucuz Elektrikli Otomobil Ortaklığı!

Handelsblatt’ın haberine göre, bu potansiyel işbirliği, elektrikli araçların maliyetini düşürerek daha geniş bir tüketici kitlesi için erişilebilir hale getirme hedefine yönelik ön görüşmeleri içeriyor. Volkswagen’in temel amacı, Renault ve diğer potansiyel ortaklarla birlikte, 20.000 Avro fiyat etiketine sahip bir elektrikli aracın geliştirilmesi için ortak girişimlerde bulunarak, elektrikli araç pazarında daha rekabetçi bir konuma gelmektir. Bu işbirliği ile özellikle elektrikli araçların maliyetini düşürerek daha geniş bir tüketici kitlesine hitap etmeyi amaçlamaktadır.

Yenilenen Volkswagen Touareg Türkiye’de Satışa Sunuldu

Handelsblatt’ın elde ettiği bilgilere göre, Volkswagen ve Renault arasındaki görüşmeler henüz ilk aşamalarda. Nihai anlaşmanın detayları belirsizliğini koruyor. Ancak her iki şirket de ortaklığın, elektrikli araçlar için yıllık 200 bin ila 250 bin adet arasında bir üretim hacmi hedeflediğini belirtiyor.

Volkswagen'den Ucuz Elektrikli Otomobil Ortaklığı!

Avrupalı otomobil üreticileri, özellikle ABD’li Tesla ve Çin modelleriyle artan rekabetle birlikte, daha uygun fiyatlı elektrikli araçlar sunma çabalarını hızlandırmakta. Renault temsilcisi, bu ortaklığın bütçe dostu elektrikli araçlar pazarında rekabet avantajı sağlayacağını ifade etti.

JATO Dynamics’e göre, Avrupa’da elektrikli araçların ortalama perakende fiyatı 65 bin Avro’nun üzerindeyken, Çin modelleri 31 bin Avro civarındaydı.

Renault’un finans şefi Thierry Pieton, bu işbirliğinin amacının EV pazarını demokratikleştirmek olduğunu belirtti. Şirket, daha uygun fiyatlı elektrikli araçlarla rekabet avantajı sağlayarak pazarda daha etkin bir rol oynamayı hedefliyor.

Yeni Elektrikli Megane İncelemesi

450 - 500 Bin TL ile Alınabilecek İkinci El Arabalar
  • Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir