1. Anasayfa
  2. Haber
  3. Hyundai Motor Company Ulsan’da Elektrikli Araç Fabrikası Açıyor

Hyundai Motor Company Ulsan’da Elektrikli Araç Fabrikası Açıyor

Yıllık 200 bin adet üretim kapasitesine sahip olan fabrika, 548 bin metrekarelik geniş bir alana yayılacak. 2026’nın ilk çeyreğinde başlayacak olan seri üretime odaklanan bu tesis için yaklaşık 1,53 milyar dolarlık bir yatırım planlanmakta.

Abone Ol google-news

Nisan Ayında En Çok Satan Arabalar ve 2 Yıl Sonra Düşüş!

Hyundai, Yeni Elektrikli Araç Fabrikası Açıyor

Hyundai Motor Company, Ulsan’daki otomotiv endüstrisinin merkezi olan mevcut kompleksine yeni bir elektrikli araç (EV) fabrikasının temel atma törenini gerçekleştirdi. Şirket, bu yeni tesisin, Hyundai’nin marka mirasına saygı duruşu niteliğinde olduğunu ve elektrikli araçlara yönelik bir odak noktası olacağını açıkladı.

Tesla Cybertruck Sahiplerine Satış Yasağı

Hyundai, yeni tesisin aynı zamanda elektrifikasyon çağının mobilite üretiminin merkezi olacağını belirtti. Şirket, otomotiv alanındaki bilgi birikimini ve teknolojik yeteneklerini artırarak, hümanizmi temel alarak insanlığın yararına yenilikler yapmayı sürdüreceğini vurguladı.

Hyundai, Yeni Elektrikli Araç Fabrikası Açıyor

Hyundai Ulsan Fabrikası, 1968 yılında bir montaj fabrikası olarak faaliyete başladı ve kısa sürede önemli üretim adetlerine ulaşarak büyüdü. Yeni elektrikli araç fabrikası, yenilikçi üretim tesisleri ile donatılacak ve çalışanlar için uygun çalışma ortamı ve doğayla uyumlu bir yaşam alanı sağlayacak.

Yıllık 200 bin adet üretim kapasitesine sahip olan fabrika, 548 bin metrekarelik bir alana yayılacak. 2 trilyon Güney Kore wonu (1,53 milyar dolar) yatırımla hayata geçecek olan fabrikanın seri üretime 2026 yılının ilk çeyreğinde başlaması planlanıyor. Yeni tesisin ilk üreteceği model, Hyundai’nin lüks markası Genesis’in elektrikli SUV’u olacak.

Yerli Üretim Yeni CHR İncelemesi

450 - 500 Bin TL ile Alınabilecek İkinci El Arabalar
  • Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir